Internetiniai DELFI kino seansai startuoja kovo 18 dieną. Filmai naujienų portale bus rodomi net penkias festivalio dienas - iki kovo 22 dienos. Naujausi Lietuvos kūrėjų darbai bus transliuojami du kartus per dieną: 19 val. ir 22 val. Todėl internetiniais seansais namuose galės mėgautis tiek iškart po darbų grįžę internautai, tiek naktinėti mėgstantys kino mėgėjai.

DELFI lankytojai galės pirmieji išvysti net septynis lietuvių kūrėjų darbus, pristatomus šių metų „Kino pavasario“ programoje. Iš jų – net keturios premjeros: animacinis Redos Bartkutės filmas „Kaltė“, trumpametražis Akvilės Gelažiūtės darbas „Geriausias skyriuj“, Roberto Nevecko „Bomba“ ir Gintarės Rakickaitės „Tuk Tuk“. Internetiniuose DELFI „Kino pavasario“ seansuose taip pat bus rodomas Tomo Smulkio trumpametražis filmas „Rojaus beieškant“, Tomo Vengrio - „Kalifornija“ ir Ričardo Marcinkaus "Ekspermenas".

DELFI internetinių kino seansų filmai:

„Kaltė“ (rež. Reda Bartkutė)
Vieniša lapė izoliuoja save nuo supančio pasaulio tam, kad galėtų mėgautis savo kalte. Bet laikui bėgant pasikėsinama ir į lapės asmeninę erdvę. Viskas pradeda byrėti. Ji turi rinktis – beprotybė arba susitaikymas.

Filmas "Geriausias skyriuj"
„Geriausias skyriuj“ (rež. Akvilė Gelažiūtė)

Tai tragikomiška istorija, pasakojanti apie į „suaugėlišką“ amžių persiritusią porą, kurie gyvena ne itin įdomų, bet tvarkingą gyvenimą. Rimas rašo prekių aprašymus „Tele Market“ užsakymams. Savimi patenkinta namų šeimininkė Natalija tvarkosi buityje.

Greičiausiai niekas ir nebūtų pasikeitę, jei ne vakarėlis, kuriame Rimo kompleksų taurė dėl nemylimo darbo galutinai persipildo. Jis nusprendžia viską keisti, kol dar nevėlu.

„Bomba“ (rež. Robertas Nevecka)
Filmas "Bomba"

Filme pasakojama istorija apie du berniukus, Eriką ir Timą, miške radusius seną nesprogusią granatą. Bežaisdami netyčia ją susprogdina. Erikas grįžta namo nežinodamas, kas nutiko draugui. Susidūręs su kaltės jausmu ir aplinkos abejingumu jis pasiryžta prisiimti atsakomybę ir ieškoti Timo.

„Tuk Tuk“ (rež. Gintarė Rakickaitė)

Filmas "Tuk Tuk"
Pasaka nukelia į laikrodžių taisyklą, kurioje kiekvieną dieną prie smulkių laikrodžių detalių pluša senas, bet labai ambicingas ir sąžiningas laikrodininkas. Jo pagalbininkas – kaimynystėje gyvenantis kurčias berniukas. Vieną dieną į taisyklą pasibeldžia paslaptingas vyriškis, kuris atneša stebuklingą laikrodį, tiksintį tris kartus lėčiau nei įprastas. Šiam laikrodžiui trūksta vienos svarbios detalės. Istorija paremta Bruce Whatley knyga vaikams „Laikrodininkas, išgelbėjęs Kalėdas“.

„Rojaus beieškant“ (rež. Tomas Smulkis)

Kartais pabundi ir negali pamiršti to, ką sapnavai, – netikėtai tai tampa svajone, nuo kurios nebegali pabėgti. Filmas dokumentuoja režisieriaus siekį susitikti ir dirbti su švedų režisieriumi Rojumi Andresonu. Rojaus beieškant Stokholmas tampa svarbia laukimo dalimi. Bet ar gali svajonės išsipildyti?

Filmas "Kalifornija"
„Kalifornija“ (rež. Tomas Vengris, JAV)

Lietuvių imigrantas Andrius į Kaliforniją atvyksta siekdamas atgaivinti santykius su savo vyresniuoju broliu, gyvenančiu saulėtame Los Andželo priemiestyje. Jų susitikimas, atgaivinęs praeities prisiminimus, pastūmėja Andrių suprasti, kad atsakymai, kurių jis taip ieško, nebūtinai slypi „Svajonių šalyje“.

"Ekspermenas" (rež. Ričardas Marcinkus)

Trisdešimtmetis jaunuolis Marius jau ilgą laiką dirba tą patį darbą. Jo gyvenimas nuobodus, kolegos su juo nebendrauja, o ir draugų jis neturi. Dažniausiai jam skambinantis žmogus yra jo mama, su kuria ir gyvena. Jis, kaip ir milijonai kitų pasaulyje, gyvena vidinėje nelaisvėje, kasdien keliasi ir tarnauja kieno nors kito svajonėms pamiršęs savas. Atsitiktinai jis patenka į keblią situaciją, o kartu ir į asocialių žmonių pasaulį. Pats nenorom su juo susipažinęs nepalūžta ir išlieka savimi. Marius netikėtai įsimyli ir ryžtasi iš esmės keisti savo gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)