„Labai džiaugiamės tiek konkurso dalyvių aktyvumu, kuris pranoko mūsų lūkesčius, tiek ir jų išradingumu „žaidžiant“ akinių tema. Dalyvių atsiųsti šimtai fotografijų paliudijo, kad akiniai vaidina svarbų vaidmenį kasdieniame gyvenime, padeda rasti naujų spalvų pramogaujant, atskleidžia netikėtus aspektus išskirtinėse situacijose“, – sakė Violeta Antonevič, „Vision Express“ vykdančioji direktorė.

Ji tikisi, kad naujausios tinklo salonų kolekcijos suteiks progą laimėtojams išsirinkti jiems tinkamiausią kokybišką modelį ar kitą optikos prekę arba dar kartą tiesiog linksmai pafantazuoti su akiniais.

Mados kūrėjas ir „Akiniuoto kadro“ žiuri komisijos narys Aleksandras Pogrebnojus tarp konkursinių darbų išskyrė vieno iš laimėtojų, Ramūno Danisevičiaus nuotrauką, kurioje Lietuvos Respublikos premjero Algirdo Brazausko atvaizdas atsispindi akinių stikle. „Man tai pats įdomiausias ir meniškiausias „Akiniuotas kadras“, taikliai iliustruojantis visuomenės dėmesį šiai asmenybei“, – sakė A. Pogrebnojus.

Jis sakė tikėjęsis ne vienos akto fotografijos – tokios nuotraukos paprastai susilaukia didelio dėmesio internete; jo nuomone, profesionaliai, su kokybišku apšvietimu nufotografuota nuogos merginos ir daugybės akinių ant jos kūno nuotrauka galėjo laimėti nemažai portalo lankytojų balsų. „Keista, kad nei vienas fotografas neatsiuntė akto – galbūt kaltas bendras drovus lietuviškas požiūris, o gal akiniuoti žmonės yra tiesiog labai rimti?“, – juokavo dizaineris.

Fotografė, „Fotos“ studijos meno direktorė Lina Taukačikienė gyrė konkurso idėją ir džiaugėsi mėgėjų aktyvumu bei kolegų profesionalų dalyvavimu. Jos asmeninės simpatijos atiteko kadrui nr. 4 – „už lengvumą”. Už gražią kompoziciją ir mielą paprastumą ji gyrė kadro nr. 44 autorių, sukomponavusį pirmame plane ant akinių rėmelio nutūpusį ryškiaspalvį vabzdį bei neryškų nespalvotą vyro siluetą antrame plane.

include "/www/htdocs/delfi/includes/local/projects/zaidimai/akiniuotas.inc"; ?>

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją