Kaip ir kiekvienais metais, po mano pastabų apie aprangą kažkas isterikuos, bandys viešai atsakinėti, o krūva komentatorių, kuriems pakanka bet kokios priežasties, kad tik pakalbėtų, vėl komentaruose rodys savo nuomonę, rašydami dar niekada negirdėtus faktus apie mane.

Būtinai prisiminsime, kad aš, penkiolika metų dirbdama stiliste, pati nieko neišmanau apie aprangą, kad aš visiems pavydžiu, nes kas mane žino, kad aš stora, ir šiaip – „duokit Katlerį". Ha. Ha. Ha. Jūs nesivaržykite, komentuokite kuo daugiau, nes juk komentarai – tiesioginė nauda straipsnio autoriui, tad feel free – aš paverksiu dėl jūsų įžeidinėjimų kokiame SPA.

Kai jau išsiaiškinom, kodėl stilistės po renginio komentuoja žmonių aprangą, galime pradėti.

Vakarėlio Misteris ir Mis


Nežinau, ar teisinga iškart pradėti nuo pagrindinių laimėtojų, bet šiandien norisi būtent taip.

Vienareikšmiškai pataikiusi net ne į dešimtuką, o į šimtuką – Asta Valentaitė.

Asta Valentaitė

Priešingai nei tada, paskendusi minioje su juoda Juozo suknele, į kurią, aišku, aš netilpau, todėl taip sakau, šiandien Asta tapo ryškiausia, elegantiškiausia, matomiausia ir seksualiausia „in a good way".

Viskas – ir paskutinio klyksmo asimetriško kirpimo suknelė, jos spalva, Astos fiziniai duomenys ir jos netikėta, bet šelmiška, visai kitokia nei visada, laikysena, gyvumas – pavertė Astą ryškiausia apdovanojimų žvaigžde. Net pagalvojau... O gal kas pasiūlytų Astai pabandyti padainuoti? P. S. Per „Žmonių" apdovanojimus, beje, Asta įrodė, kad ir su juoda suknele galima ne tik nepražūti, bet būti ypač matomai. O tai, žinoma, yra puiku.

Vienareikšmiškas nugalėtojas vyrų kategorijoje – Selas.

Egidijus Dragūnas

Jau girdžiu isterijas, nes jis gi nieko blatno neapsirengęs, iš kitos puses – chamas gi. Tai primenu – vertinu čia drabužius. Visa kita – ne mano, o jūsų darbas, mieli komentatoriai, nors puikiai žinau, kad daugiau nei pusė komentarų prasidės žodžiais „aš straipsnio šito neskaičiau, beeet". Tai nėra kvaila. Tikrai.

Grįžtu prie Egio. Egis atrodo kaip tikra žvaigždė. Pirmiausia, ką jis apsirengė – tai nediskutuotiną teisę būti šio renginio Olimpe, nes, patinka mums (jums) ar ne, jis priklauso šou pasaulio elitui, ir muzikoje jį paguldyti ant menčių sunku. Kai sakau „muzikoje", turiu minty jo koncertus ir susidomėjusių žmonių kiekį.

Vilkėdamas aptemptus džinsus, paprastą (su Egiu, žinoma, paprastumas gali kainuoti kokį tūkstantį) švarkelį ir kažkokiu būdu vis dar atrodantis lyg 27-erių, Egis panašėja į Bono, kuriam visai nebesvarbu (aceit), ką jis vilkės.

Ir, šiukštu, aš čia nenoriu nuvertinti visų smokingais pasipuošusių vyrų arba pasakyti, kad nebereikia rimtai ruoštis ir atsakingai žiūrėti į aprangos kodą „black tie". Aš tik pabrėžiu – kas leidžiama Jupiteriui, neleidžiama jaučiui. Ir tiek.

Naujas vėjas mados rinkoje. Gal ryt

Ilgą laiką vegetavęs mados pasaulis pagaliau pradeda atsigauti. Matau keletą veidų, kurie galėtų rimtai rungtis žinomumo, sumišusio su alkiu išskirtinumui, srity. Patikėkite, gerai žinau, kad kartais tai visai nelengva, nors ir smagu.

Neabejotina lyderė ir naujoji elegancijos princesė – Patricija. Kol kas – wow! Grožio ir stoto jai pavydėti būtų net ne nuodėmė, bet, žinoma, geriau ją paprasčiausiai mėgti. Vis dėlto, pasirinkusi saugios elegancijos elementus, Patricija rizikuoja tapti vienoda, o to nenorėtume, šiukštu. Beje, didžiausi komplimentai draugėms.

Milita Daikerytė, nors tokiam renginiui pasirinko tikrai pavojingą spalvą, sugebėjo taip suvaldyti savo įvaizdį, kad pirma mintis – oho, ir aš noriu to. O tai, patikėkite, man jau būna labai retai. Gal kokį kartą per metus.

Milita Daikerytė

Deimantė Kazėnaitė pastaruoju metu vis pagauna mano dėmesį. Gražuolė, savo srities profesionalė, o šiandien – ir nauja, išskirtinė fashionista? Puiku. Tik mes nebenorime saugių stilingų variantų, Deimante, duok mums MADOS.

Mano mylimo Manto Katlerio mylimoji Aistė akivaizdžiai pradeda judėti stilingųjų sąrašų link. Man tai daugiau, nei tinka, bet alio. Gana slėptis po vyručio sparneliu. Akivaizdu, kad parako pakaks ir be jo. Jei į gyvenimą tipeni mažais žingsneliais, gali atsibusti ir pamatyti, kad tave seniai pralenkė kiti. Pirmyn.

Mantas Katleris ir Aistė Kabašinskaitė

Prisiminkim, ko susirinkom

O susirinkom pagerbti ne šiaip įžymybių, bet muzikos atlikėjų, todėl būtų gana etiška jų ir nepamiršti. Muzikos apdovanojimai paprastai būna triukšmingesni ir impozantiškesni nei, sakykim, „Oskarai", bet Lietuvoje šis dalykas nėra toks jau paprastas, aš suprantu. Mūsų rinka neleidžia atlikėjams „išsitaškyti" vienam renginiui, kad taptų ryškesni už kitus, bet juk tai nereiškia, kad nereikia stengtis.

Tikrai gaiviai ne tik muzikos, bet ir stiliaus scenoje blykstelėjo nauja žvaigždutė Beatrich. Pasitelkusi visiškai paprastas, bet įsimintinas, gal net simbolines, kultūros detales, ji pasirodė išskirtinai ir užkėlė savo kartelę aukštyn pati sau. Ateity iš jos tikėsimės vis daugiau.

Beatričė Pundziūtė-Beatrich

Kelintą kartą sutrinku pamačiusi Donato Montvydo įvaizdį, bet gal tai ir yra jo arkliukas? Iš kitos pusės, jis priklauso tiems retiems vyrų vienetams Lietuvoje, kurie drįsta eksperimentuoti, o tai puiku. Galų gale, Donatas – jau ne to lygio žvaigždė, kur, sakytum – tai vienintelis būdas apie save „duoti žinoti", tad pirmyn ir tik pirmyn.

Donatas Montvydas su žmona Veronika

Keletas, atrodo, visiškai atsitiktinai parinktų stiliaus elementų ėmė ir prilipo Aleksandrui Ivanauskui – legendiniam „Rondo" atlikėjui, šaukiamam Faros pseudonimu. Dabar galvoju, kad net jei Aleksandras ateitų su triusikais ant galvos, jis vis tiek atrodytų gerai. Bet, iš kitos pusės, gerai, kad taip nesugalvojo.

Aleksandras Ivanauskas-Fara

„Happyendless" reikėjo dėti prie „statuso" rubrikos, nes jiems nieko nereikia daryti, kad būtų matomi, teisingiau – girdimi, bet kad jie negalvoja, kaip atrodo, taip pat nepasakytum.

Vidas Bareikis šį kartą atrodė ypač vakarietiškai. Visai nesudėtingai jį įklijuočiau į „Grammy", kuriuos žiūrėjau vietoj M.A.M.A. ten, kur atostogavau. Šis keistai popsovas apdaras mane provokuoja pasižiūrėti Vido pasirodymą, nes įdomu, ką jis norėjo tuo pasakyti.

Vidas Bareikis

Niekas neištekėjo, o laimės panašiai

Aš nežinau, kas šiuolaikinei moteriai svarbiau – ištekėti ar įspūdingai atrodyti per renginį? O gal ir tai, ir tai? Nesvarbu. Svarbu, kad, pasirinkusios rizikingą, bet jei pataikai – ypač dėkingą baltą, šį vakarą sublizgėjo net kelios merginos.

Tatjana Lavrinovič šiuo metu – be konkurencijos, ir tai reikia pripažinti. Nemėgstu aš misių statuso, bet ši moteris tokį titulą neša kažkaip neįkyriai, ir aš daug labiau noriu tiesiog grožėtis, o ne postringauti apie žmonių teises ir jų padėtį visuomenėje. O juk pagrindinė mis ar misis konkurso mintis ir yra „grožis išgelbės pasaulį", ir daugiau jokių bėdų.

Tatjana Lavrinovič

Paskutinis Neringos įvaizdis „Žmonėse" šokiravo ne tik mane. Nors, neabejoju, vis tiek liksiu kalčiausia. Aš. Nes nuolatos esu kaltinama tuo, kad sistemingai kritikuoju tuos pačius asmenis. Bet man tai tarsi logiška. Tai kodėl aš turiu kritikuoti, pvz., Jurkutę, jei VĖL blogai apsirengė Neringa?

Tiesą sakant, Neringa turi nuostabius duomenis ir rengiasi ji tikrai ne visada blogai. Bandau jai neprašyta patarti, instagrame laikindama gerus jos derinius, bet kartais noras būti gražiausiai pakiša koją, o tuomet išeina Dolly Parton. Bet ne šį kartą. Šį kartą Neringa atrodo taip, kad Celine Dion prasilenkdama atsisuktų ir su pavydu paklaustų – kas ji?

Neringa Šiaudikytė

Nijolė, pavydu, priklauso tai kategorijai moterų, kurios su metais gražėja ir išsipildo. Šį kartą jos grožį padėjo atskleisti www.stiliusos.lt ir aš. Nes be manęs, ką jau čia slėpti, dauguma pasirinktumėte „prabangią bižuteriją" ir per kelias minutes ultramadingą „DAILI" suknelę paverstumėte eiline.

Nijolė Pareigytė

Nesivaržykite, kreipkitės į profesionaliausią komandą, ir mes padėsime jums atrodyti taip, kaip tinka būtent JUMS.

Apie klaidas

Tiesą sakant, renginys tikrai maloniai nustebino ir mane, nes tikrai buvo kuo pasidžiaugti stiliaus kontekste. Žinoma, klaidų neišvengta ir šįkart, bet, iš kitos pusės, tenka pripažinti, kad stilius – labai subjektyvus dalykas, ir kas gražu vienam, visai nebūtinai bus gražu ir kitiems.

Trečią kartą pradedu rašyti komentarą apie Jurgą Šeduikytę ir trečią kartą trinu. Nesinori šios gilios atlikėjos kišti į seksistinį požiūrį, kurį randu net savy. Tai ir norisi rašyti „tokių duomenų moteriai neverta..." ir panašiai, bet kai pagalvoji, duomenys čia – nė prie ko. Jei Jurgos vyro Vido kostiumas labai išraiškingas ir keliantis daug jausmų, tai Jurgos apdaras daugiau panašus į studentišką eksperimentą, kuris, žinoma, turi teisę būti, bet nežinau, ar visi eskizai gyvenime turi pasiekti žiūrovus. Tikriausiai ne.

Jurga Šeduikytė

Visai suprantu suknelės, kurią vilkėjo Goda, idėją, bet ne visos idėjos atrodo puikiai „at the end of a day". Kartais verta pagalvoti, kaip mūsų apdarai dera, jei ir sutuoktinis stovi šalia. Iš kitos pusės, Godos įvaizdžio visiškai nenurašyčiau, tik pakeitusi aksesuarus palikčiau sceniniam pasirodymui, o ne kilimui raudonam. Bet negaliu nepasveikinti Godos noro atrodyti kitaip ir išsiskirti minioje. Tikiu, kitas kartas bus puikus.

Goda ir Rolandas Alijevai

„Mango" merginos man labai mielos ir kategoriškai nenorėčiau jų įžeisti, juolab kad jų veidai laimingi, o tai labai svarbi stiliaus dalis, vis tik išduočiau save, jei man neužkliūtų šie pagal labai pasenusius standartus sukurti kostiumai. Nemačiau pasirodymo ir nežinau idėjos, todėl galbūt klystu.

Šie kostiumai tiktų parodijuojant 2000-ųjų grupes, o merginos, savaime suprantama, visai galėjo parodijuoti save jaunystėje. Iš kitos pusės, jos labiau panašėja į taip ir neišgarsėjusią grupę iš mažo Rusijos miestelio, o juk nieko panašaus. „Mango" tapo kultine daugelio mūsų gyvenimuose, ir šiandien norėtųsi žiūrėti į divas, kokios jos iš tiesų ir yra.

Monika Pundziūtė turi visus duomenis būti superžvaigžde visose srityse. Šarminga, ryški, akivaizdžiai aštrių nagučių mergaitė nekaltu veideliu galėtų versti iš koto savo įvaizdžiais, bet kelintą kartą iš eilės pasirenka brandžioms moterims skirtus drabužius.

Jaunos moterys gana dažnai trokšta būti fatališkos, tačiau norėčiau patarti neskubėti. Juodi šilkai puikiai dengs pirmuosius senėjimo požymius, o kol galite segėti vienaragio ragus, geriau neatsisakykite jų.

Monika Pundziūtė ir Marius Leskauskas

Milisandra Radzevičienė – puikus pavyzdys, kaip privaloma laiku sustoti. Pasirinkusi žaismingą ir tinkamą situacijai kostiumėlį, ji ir turėjo sustoti. Vaikiškos pėdkelnės ir gremėzdiški batai pavertė derinį ne žaismingu, o kičiniu, todėl kitą kartą žinokite: spalvotos pėdkelnės po to, kai sueina 16-a, 99 % atvejų – blogai.

O ką Agnė sako apie kitas renginyje apsilankiusias žvaigždes? Visą straipsnį skaitykite STILIUSOS.LT portale čia.