Pirmadienį, anot jo, laukia permainingi orai.

„Naktį vakariniuose rajonuose, kai kur – smarkiai palijo. Šį lietų atnešė atmosferos frontas, jis ir pasiliks vakariniuose rajonuose. Taigi, tokia neramesni orai yra numatomi vakariniuose rajonuose, čia daugelyje vietovių palis. Kai kur palis ir rytiniuose rajonuose. Lyjant vietomis ir perkūnija galima. O jos metu – ir vėjo gūsiai iki 15–18 metrų per sekundę galimi.

Bet orai bus nekaršti, bet pakankamai šilti. Daug kur temperatūra pakils iki 24–28 laipsnių, o Aukštaitijoje, Dzūkijoje – iki 29 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikas.

O ten, kur bus didesnė atmosferos fronto įtaka – šiaurės vakarų Lietuvoje, Žemaitijoje ir prie jūros užsiliks apie 22 laipsnius šilumos, sakė V. Sakalauskas.

„Vasariški orai išliks ir antradienį, darysis vis šilčiau ir karščiau. O lietaus mažės. Atmosferos frontas jau rytoj nyks ir tik vakariniuose rajonuose kai kur tikėtinas trumpas lietus, gal ir perkūnija. O naktį temperatūra spės pažemėti iki 14–19 laipsnių šilumos. O dieną, kaip ir sakiau – vėl pasuksime į karštesnę pusę. Taigi, aukščiausia antradienio dienos temperatūra bus 26–31 laipsnis karščio“, – apie antradienio orus sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Antroje savaitės pusėje bus tik karščiau, sakė sinoptikas.

„Karšti orai išliks beveik visą savaitę. Trečiadienį karšta, netgi dar karščiau nei antradienį – naktį 15–20 laipsniai šilumos, o dieną – 27–32 laipsniai karščio. Kadangi jūra gaivins, tai prie jūros bus apie 25 laipsnius šilumos, tai tikrai nebus vėsu, atostogauti tinkamas oras.

Trečiadienį lietaus taip pat bus simboliškai – kai kur vakariniuose rajonuose trumpas lietus numatomas. Tokio pat lietaus trumpo, nedidelio galima tikėtis ir ketvirtadienio dieną. Vėjai bus nestiprūs. Tokie pati temperatūra, kuri prognozuojama trečiadieniui, bus ir ketvirtadienį“, – sakė V. Sakalauskas.

Artėjant savaitgalį ir paties savaitgalio metu lietaus tikimybė mažės.

„Orus lems aukštesnio atmosferos slėgio sūkurys. Netgi lietus negaivins niekur. O temperatūra taip pat išliks labai aukšta. Naktį bus 15–20 laipsnių, o dieną – tie patys 27–32 laipsniai šilumos“, – teigė jis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas V. Sakalauskas pasakojo, jog į Lietuvą iš pietų juda tropinės oro masės.

„Jos pasiekė Lietuvą. Taigi, orai ir yra labai karšti. Bet panašūs orai yra buvę ir praeityje. Virš 30 laipsnių karščio 2007 metais yra buvę, taip kad čia nieko nuostabaus gal nėra. Yra tikimybė, kad artimiausiomis dienomis vėl pasieksime naujus šių dienų aukščiausios temperatūros rekordus“, – Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Jo teigimu, rugpjūčio 22 dieną karščiausia diena buvo 2007 metais, Utenoje oras įkaito iki 32 laipsnių. Oras ten 2007 metų rugpjūčio 23 dieną buvo įkaitęs ir iki 33 laipsnių.

„Esame netoli buvusių rekordų, bet yra buvę ir karštų dienų“, – kalbėjo sinoptikas V. Sakalauskas.

Jo teigimu, yra tikimybė, jog kitos savaitės pirmosiomis dienomis sulauksime Atlanto ciklono, kuris atneš atvėsimą.