Debesuotumas pastoviai keisis, daugiau pragiedrulių bus ties Vidurio ir Rytų Lietuva.

Popiečio valandomis arba net arčiau vakaro pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje pasirodys trumpi lietūs su perkūnija. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietryčių, tačiau lyjant ir griaudžiant tikėtinas staigesnis vėjo sustiprėjimas iki 15 m/s. Karštis šiek tiek sumenks, aukščiausia temperatūra sieks 25–30 laipsnių, šilčiausia bus prie jūros ir pietvakariniuose rajonuose.

Sekmadienį debesų virš Lietuvos telksis jau daugiau, bet trumpų liūčių su perkūnija klius tik vietomis, daugiausia vakariniams rajonams.

Antroje dienos pusėje kai kur lis labai intensyviai ir smarkiai, o perkūniją lydės vėjo gūsiai iki 15-16 m/s. Temperatūra naktį spės pažemėti iki 15–20 laipsnių šilumos. Dieną termometrai rodys nuo 25 iki 29, vakariniuose rajonuose vietomis 22–24 laipsnius.

Gaivesnis numatomas ir pirmadienis. Naktį trumpo lietaus neišvengs vakariniai ir centriniai šalies regionai, dieną Vidurio ir Rytų Lietuva. Vietomis lis smarkiai, griaudės ir žaibuos, taip pat tikėtini ir vėjo sustiprėjimai iki 15 m/s. Temperatūra naktį svyruos tarp 14–19, dieną nuo 22 iki 27 laipsnių šilumos.