Daugelyje rajonų, pradedant vakariniais, numatomos trumpos liūtys, jas dažniausiai lydės perkūnija. Vietomis gali pliaupti smarkiai. Mūsų sostinę atmosferos fronto debesys pasieks vakare. Mažiausia lietaus tikimybė šiandien bus kraštiniuose rytiniuose rajonuose. Apysmarkis vėjas dienos pradžioje pūs iš pietvakarių, vėliau suksis iš vakarų.

Per perkūniją vietomis jo gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks 21–25, pietrytiniame šalies pakraštyje kai kur 26 laipsnius šilumos, arčiau jūros tebus 18–20 laipsnių.

Sekmadienio naktį intensyviausi lietūs numatomi rytinėje šalies pusėje. Kai kur lis smarkiai ir su perkūnija. Vakarinėje šalies pusėje palis tik vietomis – trumpai ir negausiai. Pūs smarkokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Oras naktį atvės iki 9–14 laipsnių.

Sekmadienio dieną bus debesuota su pragiedruliais. Tarpais nulis trumpi lietūs, intensyvesni ir dažnesni – pietiniuose ir rytiniuose rajonuose. Po pietų vietomis griaudės perkūnija. Pūs žvarbus ir gūsingas šiaurės vakarų vėjas, daug kur gūsiai sieks 15–19 m/s. Oras bus gaivus ir nelabai šiltas – apie 17–22 laipsnius šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje orai sausės, vėjas rims, pamažu vėl sugrįš šiluma.