Ankstesnis šios paros rekordas buvo užfiksuotas 1947 metų birželio 27 d. Vilniuje, kuomet sušilo iki 31,2 °C. Tad buvęs rekordas pagerintas daugiau nei 1 laipsniu. 15:30 val. oro temperatūra vis dar kilo, tad galutinė rekordo reikšmė, greičiausiai, bus dar šiek tiek aukštesnė.

Pasak Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos, karštis gali paveikti kiekvieno žmogaus sveikatą, bet ypač jautrūs yra kūdikiai ir vaikai iki 4 metų amžiaus, 65 metų amžiaus ir vyresni žmonės, asmenys, turintys antsvorio, dirbantys sunkų fizinį darbą, sergantys įvairiomis ligomis (endokrininės, inkstų, širdies ir kraujagyslių sistemų).

Per karščius galima nukentėti dėl nudegimų, šilumos smūgio, saulės smūgio, hipoksijos (deguonies bado). Atsižvelgdami į tai, visuomenės sveikatos specialistai ragina nebūti abejingiems savo ir artimųjų sveikatai.

Birželis pasižymėjo ir itin netolygiu kritulių kiekiu. Didelė dalis Vakarų Lietuvos ir Biržų apylinkės yra tarp mažiausiai kritulių sulaukusių vietovių. Šiose vietose mėnesio norma dar nepasiekta. Visur kitur jau yra iškritęs birželio mėn. vidutinis kritulių kiekis, o vietomis net ir 2 mėnesio normos. Tokius gausius kritulius lėmė pro Lietuvą praslinkę pietiniai ciklonai ir vasariškos liūtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją