Sekmadienį dar bus mažai debesuoti orai, daugiau debesų gali būti tik vakarinėje šalies dalyje. Diena bus maloni, lietaus tikimybė daugelyje rajonų nedidelė, tik kai kur vakariniuose rajonuose gali iš tankesnių debesų nukristi keli lietaus lašai, LRT Radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Pūs nestiprus pietų, pietryčių vėjas.

Temperatūra dieną pakils nuo 24 iki 29 laipsnių šilumos, tačiau daugelyje rajonų gali būti iki 26-28 laipsnių, o 29 laipsnių gali tikėtis pietvakarinių šalies rajonų gyventojai.

Pirmadienio naktį per šalį plauks tankūs debesys, todėl naktis bus labai šilta - temperatūra svyruos tarp 14-19, vietomis laikysis ir 20 laipsnių šiluma. Tačiau lietaus, pasak sinoptiko, bus nedaug, tik vietomis trumpai ir negausiai palis.

Vėjas pūs iš pietų, pietryčių, bus nestiprus. Pirmadienio dieną debesuotumas bus nepastovus - bus ir giedrų valandų, užplauks ir tankesnių debesų, trumpai palis vietomis, daugiausia antroje dienos pusėje. Lietūs bus trumpalaikiai, vasariški, gali nugriaudėti ir perkūnija. Diena išliks šilta - 22-27 laipsniai šilumos, o šalies pietryčiuose, kaip sakė sinoptikas T. Kantautas, bus net ir karšta - čia temperatūra kils iki 28-30 laipsnių.

Antradienį į šalį atkeliaus lietus, tačiau didžioji jo porcija praslinks naktį. Naktį daug kur palis, lietus bus vidutinio intensyvumo, vietomis gali nugriaudėti ir perkūnija. Kadangi naktį bus daug debesų, tai ji bus vėl šilta - 12-17 laipsnių šilumos. Vėjas pūs nepastovios krypties, silpnas. Dieną lietaus debesys trauksis, truputį palis tik vietomis, daugiausia - rytiniuose šalies rajonuose. Bus šilta - 21-26 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)