Liepos pirmos dienos taip pat buvo ganėtinai šaltos, daug kur gausiau ar mažiau palijo. Tačiau palaipsniui šią savaitę šiluma įsibėgės. Antroje šios savaitės pusėje dienomis temperatūra jau svyruos apie 25 laipsnius šilumos, lis vis mažiau. Sekmadienį vietomis vėl gali pasirodyti krituliai, bus keletu laipsnių gaiviau.

Remiantis dabartiniais duomenimis, atostogaujantiems liepos mėnesį šilumos tikrai turėtų pakakti. Prie ilgai trukusių karščių, ko gero, ne vienas spėjo ir įprasti. Gaivesnių akimirkų, kuomet dienomis temperatūra svyruos vos apie 20 laipsnių bus, tačiau jas labai greitai keis plūstelėję karšti ir sausi orai.

O ar sulauksime kritulių? Liepą lietus, tikėtina, jog bus retas svečias. Įprastai liepą netrūksta liūčių su perkūnija, tačiau jau ilgą laiką šalyje vyrauja gerokai sausesni orai ir kritulių trūkumas akivaizdus. Pagal dabartinį prognozių modelį, panašu, kad drėgno oro pliūpsnių liepos metu bus nedaug.

Prognozuojama, jog piečiau Lietuvos vyraus puikios sąlygos audroms formuotis, kurių viena kita gali pasiekti ir dalį Lietuvos, tad nusiteikti, kad visą mėnesį bus ramu tikrai neverta. Pagal dabartinius duomenis, kitą savaitę galimas trumpas lietus, tačiau vasariškai karšti ir saulėti orai ims viršų.

Taigi, liepą, ko gero, dažniau mėgausimės saulėtesniais ir šiltesniais orais, nei vasarišku lietumi. Atostogaujantiems Lietuvoje tai geros žinios, tačiau turintys daržus be lietaus vargsta, ką jau kalbėti apie ūkininkus.

Mėnesio orų prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis