„Šiandien nieko nebus, reikėjo atvažiuoti savaitgalį. Kasmet vis mažėja iškvietimų, darosi net nuobodu“, – tik pasisveikinus įspėjo J. Basanavičiaus gatvėje patruliavęs Viešojo saugumo tarnybos pareigūnas.

Tiesa, jis paminėjo, kad daugiausiai incidentų pasitaiko nuo 3 iki 6 valandos – tada padauginę poilsiautojai pradeda plūsti iš naktinių klubų. Pareigūno žodžiai pasitvirtino: tik po trečios valandos ryto pareigūnams teko skubėti į pirmąjį iškvietimą visai netoli taip vadinamo Palangos „Bermudų trikampio“.

Ten susiginčijo du lauko kavinėje sėdėję vaikinai su einančia pro šalį kompanija. Kaip pasakojo patys vaikinai, jie esą norėjo tik užkalbinti pro šalį einančias merginas, kurias lydėjo ir jų draugas, tačiau tai greitai įsiplieskė į didesnį konfliktą, į kurį teko įsikišti ir tvarkos sergėtojams.

Žolinės naktis Palangoje

„Kažką mergaitėms pasakėm, o prie mūsų prišoko“, – įnirtingai aiškino vienas konflikto dalyvių, nusprendęs užkalbinti šalimais einančias merginas.

Tiesa, vėliau paaiškės, kad merginų ir jų draugo kompanija pareigūnams ramybės neduos visą vakarą – juos teko raminti bent triskart.

Visai netrukus per raciją pasigirdo dar vienas pagalbos šauksmas, šįkart iš netoliese esančios Vytauto gatvės. Tiesa, nubėgus ten paaiškėjo, kad muštynės nevyko – susiginčiję poilsiautojai pasuko savais keliais.

Po pusvalandžio – dar vienas konfliktas, į kurį vėl įsivėlė jau minėta dviejų draugių ir vaikino kompanija. Kaip vėliau paaiškino Viešojo saugumo tarnybos patrulis, situacija vėl liko neaiški – vienas vaikinas skundėsi tiesiog ėjęs ramiai ir sulaukęs kumščių lavinos, o kitas – esą jo mergina buvo išvadinta „negražiais žodžiais“.

Žolinės naktis Palangoje

Jau paryčiais, apie penktą valandą, Vytauto gatvėje, greta J. Basanavičiaus gatvės pabaigos buvo pastebėtas kitas konfliktas.

„Mano draugas erelis, pamatė, kad pykstasi, ir nuėjo išskirti. Tai dabar pats mušasi“, – aiškino iš kitos gatvės pusės muštynes stebėjusi mergina.

Tiesa, minėtas incidentas galėjo baigtis ne tik keliomis mėlynėmis ar nubrozdinimais. Vienas įsismarkavęs vaikinas keturiomis puolė ant žemės ir nusprendė išrauti vieną šaligatvio trinkelę, kurią norėjo panaudoti kaip ginklą kovoje. Laimei, išrauta šaligatvio plytelė vaikino numatyto tikslo nepasiekė – skriejo pro šalį, todėl rimtesnių sužalojimų buvo išvengta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)