„Išskirtiniai pasiekimai“ – tokį terminą vietoje žodžio „rekordai“ jau siūlo naudoti agentūros „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo vadovas Vytautas Navaitis. Jis ir atvyko į prekybos tinklo „Lidl“ šeštojo gimtadienio šventę, kurioje buvo siekiama naujų grilio pasaulio aukštumų. Iki šiol panašaus pobūdžio grilinimo fiesta sutraukė virš 70 vasaros kepinių aistruolių, tad birželio 2-osios tikslas buvo šį skaičių padidinti. V. Navaičio teigimu, susirinkusiems tai pavyko su kaupu:

„Teko keletą atskaičiuoti, bet šiuo metu, kiek man pavyko stebėti – 101. Galvojau bus 100, gražus skaičius. Bet dar gražiau, kad viršijo ir tai“, – konstatuoja „Factum“ vadovas. Ši prekybos tinklo „Lidl“ iniciatyva į šalies istoriją įeis kaip masiškiausias grilio renginys šalyje.

Su maistu susiję išskirtiniai pasiekimai, anot specialisto, kad būtų oficialiai registruoti, privalo atitikti keletą reikalavimų:

„Pirmas reikalavimas – kad tai būtų saugu, neįvyktų masinis apsinuodijimas. Maistas turi būti arba patvirtintas licencijomis, leidžiančiomis juo prekiauti, arba turi dalyvauti Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistas“, – pasakoja V. Navaitis. Anot išskirtinius pasiekimus registruojančios agentūros vadovo, kepančiųjų „ekipažai“ buvo skaičiuojami, oficialiai registruojami, visas procesas filmuojamas ir daromos nuotraukos.

Be to, būtina sąlyga tam, kad kepantysis būtų priskaičiuotas – maisto gaminį paruošti taip, kad šis būtų tinkamas valgyti. Visi, kurie nustojo kepti anksčiau nei dešrelės buvo tinkamos ragauti, įskaičiuoti nebuvo.

Su maistu susijusių išskirtinių pasiekimų, V. Navaičio teigimu, lietuviai siekia tikrai nebe pirmą kartą. Pašnekovas dalinasi keliais įdomiausiais:

– 400 kg višienos gabaliukų, iškepta ant grilio 20 kepėjų per 5 valandas Kaišiadoryse 2016 m. Kepiniai susmaigstyti į 3 m. aukščio ir daugiau nei pusės tonos masės vištos pavidalo formą

– 2022-ųjų gegužę pagaminta beveik 700 m ilgio sūrio lazdelė

– Ilgiausia keptų dešrelių eilė – 32 m viršijusi dešrelių eilė, sudėliota iš 923 įprasto dydžio dešrainių Verkių parke

– Didžiausia kulinarinė mozaika – 3,2 m ilgio ir 3,23 m pločio sudėliota iš 1600 kibinų Šiauliuose 2015 m.

– Masiškiausias dešrelių valgymas – 612 valgytojų prie Baltojo tilto 2015 m.

– Didžiausia kiaušinienė – iškepta iš 2154 vištos kiaušinių Kaune 2006 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją