Rasos šventė Verkių rūmų parke – jau 20-oji. Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia vilniečius ir miesto svečius pasipuošti vainikais, susiskinti devynių žolynų Kupolę, pasiimti lauknešėlį ir su šeimomis, draugais atvykti į liepomis kvepiantį Verkių parką.

„Jau dvidešimtą vidurvasarį, kai gamta ir žolynai klesti, kupėja, rasoja, visi drauge švęsime pačią seniausią trumpiausios nakties – Saulės grąžos šventę", – apie šventę sako jos organizatoriai.

Šventėje jau šurmuliuoja tradicinės Rasos šventės entuziastai, draugai, pažįstami ir šeimos. Renginio organizatoriai žada nuo 19 val. vakaro kupoliauti, pinti vainikus, burti iš žolynų, vaišintis vaistažolių arbata, sukti kupolinių ratelius, sutartinėmis pagerbti ugnies apeigas prie Lizdeikos aukuro, dainomis palydėti vakaro saulę, šokti prie laužo, leisti vainikus Nerimi, praustis ryto rasoje ir kartu sutikti tekančią saulę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)