Jau tradicija, kad Vilniaus Žaliųjų ežerų paplūdimys tampa sausakimšas, vos prašilus orams. Čia vieni penktadienio vakarą deginasi ar maudosi, kiti pramogauja tam skirtose zonose – kas kažką kepa, kas sukinėjasi aplink treniruoklius ar smėlio žaidimus, treti nesibodi užsukti pasmaguriauti vietoje prekiaujamu maistu. Ne ką mažiau žmonių ir Valakampių paplūdimyje.

Duoklė karščio ir paplūdimių mėgėjams žadama dalį šeštadienio, tačiau savaitgalio pabaigoje teks vėl nusiteikti lietui – LHMT duomenimis, sekmadienio naktį visai netoli Lietuvos praslinks nedidelis ciklono centras. Vakariniuose rajonuose vyraus daugiau trumpalaikiai lietūs, rytiniuose lyti gali ištisai. Kai kur, didesnė tikimybė pietiniuose rajonuose, palis smarkiai. Vietomis pagriaudės ir pažaibuos.

Liepos 18 dieną Vilniaus rajone buvo atlikti maudyklų vandens kokybės mikrobiologiniai tyrimai, kurių metu nustatyta, jog tik vienoje sostinės maudykloje – Naudžių tvenkinyje – žarninių enterokokų skaičius viršija ribines vertes, todėl maudytis čia nerekomenduojama, o tyrimų atnaujinimo laukiama kitą savaitę.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją