Itin daug poilsiautojų šį savaitgalį nugulė ir Žaliųjų ežerų paplūdimius. Juos pasiekti netgi viešuoju transportu nėra sunku. Tačiau į šią pusę vykstantis autobusas važiuoja tik kartą per valandą, tad jis neretai būna perpildytas.

Taip nutiko ir sekmadienį – proga vos per 25 minutes nuvykti iki ežero pasinaudojo tiek žmonių, kad vairuotojas vos galėjo uždaryti autobuso duris. Maža to, bevykstant iki paplūdimio susidarė kamščiai – kadangi iki jo vedantys keliai yra siauri, už autobuso susidarė bent 10-ties mašinų grūstis.

Vairuotojams teko ne tik sėlinti iš paskos autobuso, bet ir kantriai laukti, kol iš jo paleisti žmonės perbėgs gatvę – nors pėsčiųjų perėja yra vos už keliasdešimties metrų, daugelis vilniečių buvo taip ištroškę poilsio, kad beveik nesidairydami bėgo per kelią, skiriantį juos nuo paplūdimio. Automobilių vairuotojams taip pat teko sukti galvas, kur automobilį pasistatyti - aikštelė buvo tiesiog perpildyta.

Poilsiautojai bėga tiesiai per gatvę

Populiariausias – greitasis maistas

Sėkmingai atvykusius į paplūdimį pasitiko sutvarkyta ir jauki aplinka. Aplinkos tvarkytoju dirbantis Vytautas pasakojo, kad Žaliųjų ežerų paplūdimys valomas kas dieną nuo 5 valandos ryto. Šiemet taip pat buvo atnaujinta tinklinio bei krepšinio aikštelė, skersiniai, įrengta speciali rūkymo vieta, pastatyti papildomi staliukai.

Prie jų prisėdę poilsiautojai noriai gardžiavosi vietoje siūlomais valgiais. Didelį kebabą greta paplūdimio veikiančioje kavinukėje galima įsigyti už 9 litus, mažą – už 7. Jei pageidausite sūrio, tai jums kainuos papildomą litą.

Porcija gruzdintų bulvyčių ir koldūnų prekybiniame kioskelyje parduodama po 5 litus, jei norėsite paragauti vištienos kepsnelių arba sparnelių, tai kainuos 6 litus. Tiek gazuoto, tiek negazuoto vandens galima įsigyti sumokėjus 2 litus, arbata bei kava – litu brangesnė. Šioje vietoje parduodami ir trijų rūšių ledai (kaina nuo 2,50 iki 3,50Lt).

Kavinė prie Žaliųjų ežerų

Atvykti prie Žaliųjų ežerų – tradicija

Panorę prabangesnių valgių gali pasimėgauti kitos, arčiau paplūdimio esančios kavinės siūlomais patiekalais. Šioje kavinėje dirbanti padavėja Jūratė pasakojo, kad skaniausiais ir populiariausias jų parduodamas valgis – šašlykai (vištienos – 14 litų, kiaulienos – 18 litų). Antroje vietoje – kibinai (3,50 Lt).

„Esame daugiau sezoninė kavinė. Kai karšti orai, pas mus būna pilna žmonių. Daugiausiai susirenka lietuvių, tačiau ateina ir užsieniečiai – lenkai, rusai. Visą maistą gaminame vietoje, todėl reikia kiek palaukti, bet niekas nesiskundžia – šildomas maistas dabar yra nelygis. Yra nemažai pastovių klientų, kurie turi tradiciją čia atvažiuoti. Pavyzdžiui, yra 5 moterys, kurios pasakojo, kad jau daugelį metų vasarą susitinka būtent čia tam, kad suvalgytų šašlykų”, - pasakojo daugiau nei keturiasdešimtemtį veikiančioje kavinėje padavėja dirbanti moteris.

Kavinės padavėja Jūratė

Siūlo ir išsinuomoti valtį

Atvykus prie Žaliųjų ežerų galima ne tik pasimaudyti, pasideginti ar pavalgyti, bet ir aktyviai papramogauti. Šalia ežero krantų įsikūrusi ir valčių nuomos įmonė. Šioje vietoje valtį valandai galima išsinuomoti už 10 litų, taip pat siūlomi ir gultai. Teisė naudotis jais visą dieną kainuoja 5 litus.

Nors daugelis poilsiautojų ilsisi pasyviai, netrūksta ir žaidžiančių tinklinį bei krepšinį, sportuojančių ant skersinių. Kadangi prie šio ežero patogu atvažiuoti dviračiu, gausu ir žmonių, kuriems ši poilsiavietė – tarpinė stotelė.

Pasak beveik keturiasdešimtemtį gelbėtoju dirbančio Jono, prie Žaliųjų ežerų atvažiuoja ne tik vilniečiai, bet ir užsieniečiai. Puikiai rusiškai kalbantis vyras atviravo specialiai besimokęs ir kelias angliškas frazes.

Gelbėtojas Jonas

„Žaliųjų ežerų paplūdimys man – kaip namai. Visus čia pažįstu ir visi pažįsta mane, todėl žino, kad su manimi – nepajuokausi. Tvarką prižiūrime griežtai, savaitgaliais čia susirenka labai daug žmonių, tačiau nelaimių išvengti dažniausiai pavyksta. Žmonės paprastai ilsisi šeimomis, jaunimas dažniausiai atvyksta vakarais. Būna ir nemažai dviratininkų, žmonės čia ir bėgioja, sportuoja”, - pasakojo gelbėtojas.

Jis atviravo, kad bene daugiausiai problemų paplūdimiuose kelia nepaklusnūs poilsiautojai, kurie paplūdimiuose vedžioja ir maudo šunis bei tie, kurie nevengia vartoti alkoholį ir po to brenda į vandenį.

Vidutinė ežero temperatūra savaitgalį siekė 18 laipsnių, tačiau jame maudėsi tik vaikai ir drąsiausieji suaugę.

Žaliųjų ežerų paplūdimį galima pasiekti koordinatėmis GPS 54. 785377, 25. 334637. Arba nuo „Žaliojo tilto“ stotelės autobusu Nr. 10, 26 ar troleibusu Nr.5 iki „Kunigo Broniaus Laurinavičiaus“ stotelės ir persėsti į autobusą Nr. 36 iki „Verkių Riešės“ stotelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)