Plausto atidarymo metu nuotykių parko vadovas Mindaugas Aldonis teigė, kad plaustu Nemuno upe galės pasiplaukioti kiekvienas norintis. „Plaustas talpina iki dvylikos žmonių. Jį bus galima užsisakyti įvairių švenčių metu: krikštynoms, gimtadieniui, mergvakariui, bernvakariui. Bus plukdomi ir pavieniai žmonės“, - sakė M. Aldonis.

Jo žmona Giedrė Aldonienė pasidžiaugė, kad tai pirmas projektas Alytaus rajone, kai verslas daro bendrą projektą su bendruomene, ir tikisi, kad tai bus pavyzdys kitiems.

Plaustą pašventino Alytaus Šv. Liudviko parapijos klebonas Valdas Beleckas, linkėjęs, kad jis saugiai plaukiotų ir plukdytų žmones.

Susirinkusius pasveikino ir Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Arvydas Balčiūnas, džiaugęsis, kad plaustas pagaliau atidarytas.

Nemunaičio seniūnas Rimantas Avižienis džiaugėsi gerais santykiais su Aldoniais ir bendrai įgyvendinamu projektu. Seniūnas tikisi, kad plaustas plauks iki Nemunaičio kaimo ir kada nors jis galės per Nemuną perplukdyti močiutes, kurioms reikia patekti pas kleboną.

Trisdešimties arklio galių dviejų aukštų plaustu Alytaus miesto bei rajono gyventojai ir kiti svečiai gali naudotis nuo birželio 1 dienos.

Skaičiuojama, kad plaustu iki Alytaus bus galima atplaukti per dvi valandas, o tikslų laiką Aldoniai išsiaiškins šeštadienį, kai plaustas atplausk į Baltosios rožės tilto atidarymą. Yra sudaryti pusvalandžio ir valandos trukmės maršrutai, kuriuos jau nuo rytojaus galės išbandyti visi norintys.

Plaustą valdys du kapitonai, laivavedžio kursus baigę Kęstas ir Mindaugas.