„Mieste karšta, tai atlėkėme į Palangą. Pabūsime dieną prie jūros, o vakare važiuosime namo. Nieks nežino, kiek tokios šiltos dienos tęsis, reikia naudotis proga“, - sakė iš Alytaus į Palangą atvažiavusios linksmos merginos.

Nors orai puikūs, tačiau vanduo jūroje kol kas vėsus. Todėl ir Palangoje budintiems gelbėjimo tarnybos darbuotojams skubėti į pagalbą savo jėgų neįvertinusiems ir kovą su Baltijos bangomis pralaimintiems mauduoliams neteko. Dėl palyginti šalto vandens nedaugelis drįsta ilgiau turkštis bangose.

Daugelis poilsiautojų mieliau vartosi ant smėlio ir gurkšnoja atsineštus alkoholinius gėrimus. Nors tai daryti viešoje vietoje draudžiama, tačiau potencialių pažeidėjų netrūksta.

„Kodėl geriame? Nes karšta. O paplūdimio kavinėje brangu, todėl ir atsinešame savo“, - sakė du narsūs vyrukai.

Nors pagal Administracinių nusižengimų kodeksą jiems gali būti skiriama solidi piniginė bauda.

Įkaušusius veja iš pliažo

Palangos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas DELFI sakė, kad skęstančiųjų gelbėjimas tėra viena iš jo vadovaujamos gelbėjimo tarnybos funkcijų.

„Mes taip pat atliekame ir prevencinį darbą, stebime, kad poilsiautojai laikytųsi saugaus elgesio vandenyje bei paplūdimiuose taisyklių, kad nevartotų alkoholio, nesivestų augintinių, nepaliktų be priežiūros savo mažamečių vaikų“, - aiškino J. Pirožnikas.

Prieš kelias dienas gelbėtojai sulaikė ir policijai perdavė apsvaigusią ir aplinkoje nesiorientuojančią kaunietę. „Į alkotesterį ji pripūtė 1,4 promilių. Patruliavome pliaže ir pamatėme neadekvačiai besielgiančią moterį, kuri bandė stotis, tačiau vis virsdavo ant smėlio. Teko kviesti policiją. O jei moteriškė būtų sumaniusi išsimaudyti? Iki nelaimės buvo vienas žingsnis“, - sakė gelbėtojas.

Savaitės vidury į gelbėtojus kreipėsi patys poilsiautojai, kurie neapsikentė greta jų neblaivių vyriškių elgesio, triukšmo ir keiksmažodžių. Narsuoliai nekreipė dėmesio ir į atvykusius gelbėtojus.
„Vienas net nereagavo į mano pastabas. Iškart atšovė: „Pi..k iš čia“. Iškvietėme policiją, kuri neblaivų asmenį išsivežė. Tai tik dar vienas įrodymas, kad besaikis girtuokliavimas gali turėti liūdnų pasekmių“, - sakė J. Pirožnikas.

Girtuokliaujančiųjų mažėja

Tuo pačiu jis spėjo pastebėti, kad girtuokliaujančių paplūdimy kasmet būna vis mažiau, o tokie triukšmadariai greičiau jau išimtis nei taisyklė. „Poilsiautojų kultūra auga. Net jeigu kas nors vartoja atsineštą alų ir jį perspėji, būtinai atsipašo ir butelius paslepia. Arba geria susivynioję į servetėlę ar rankšluostį. Juk nebėgsi prie tokio ir nepulsi uostyti. Akivaizdu, kad gerti tampa nebemadinga“, - reziumavo J. Pirožnikas.

O kol kas paplūdimy verda gyvenimas. Poilsiautojai sportuoja, ilsisi, užkandžiauja atsineštą maistą arba susigundo nešiojamais čeburekais. Beje, šiemet jie brangesni nei pernai ir kainuoja 2 eurus (pernai – 1,8 euro).

Aišku, merginos žvilgsniai šaudo į vaikinus, o pastarieji nepraleidžia pro akis įspūdingesnių formų gražuolių. Ne visuomet jiems pasiseka užmegzti pažintį, tačiau diena dar nesibaigė...

Sinoptikai žada, kad sekmadienį pajūryje taip pat bus šilta: 24 laipsniai. Vanduo jūroje sušils iki 17 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)