„Jeigu įsivaizduotume standartinę futbolo stadiono aikštę, kurios plotas apie 1 ha, piešinys prilygtų 20-iai tokių aikščių. Tikime, kad piešinys išliks keletą dienų ar net savaitę ir bus matomas kosmoso. Tikrąjį dydį suvoksime sulaukę nuotraukų iš liepos 9 dieną praskrendančio optinio palydovo „Sentinel-2“, – pranešime spaudai cituojamas vienas organizatorių Karolis Misevičius.

Šiuo metu oficialiai užfiksuotas pasaulio rekordas priklauso turkams, kurie dažais išdažė 1,2 hektaro. Lietuvoje pagal išpurkštų dažų plotą piešinys bus 5 kartus didesnis.

Pasak K. Misevičiaus, pasaulyje įvairiais būdais yra piešta daug įvairių piešinių. Dar senų senovėje žmonės norėdavo taip išreikšti ženklus dievams. Vieni žinomiausių piešinių yra Naskos linijos Peru. Tačiau iki šiol niekas nėra piešęs valstybės herbo, todėl tikėtina, kad Lietuvos herbas įeis ne tik į istoriją, bet ir taps pirmu tokio dydžio herbu.

Piešinį piešė purkštuvas, tempiamas traktoriaus. Traktorius važiavo pats ir buvo valdomas automatinės vairavimo sistemos. Ji reguliavo transporto priemonės vairavimo kryptį ir greitį. Traktorius važiavo 5 km per valandą greičiu, o prie jo vairo sėdintis vairuotojas buvo tik dėl saugumo.

Piešiniui naudoti organiniai, gamtai nekenkiantys, vandeniu skiedžiami balti dažai. Tokie pat dažai naudojami futbolo stadionų linijoms žymėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (784)