Vos išvažiavus nuo Preilos link Nidos nereikia smarkiai spausti greičio pedalo, kitaip nepamatysi nuorodos už 1,5 kilometro – medžių slepiamo medinio stulpelio, stovinčio prie kelio ir nedidelės automobilių aikštelės, kurioje, beje, nėra jokio informacinio stendo.

Įveikus pėsčiomis jaukius miško keliukus, įkalnes, kurių bendras ilgis – apie 1,3 kilometro nuo minėtos nuorodos, pasieki Vecekrugo kopos viršūnę. Tai galima padaryti ir dviračių taku, plytinčiu tarp Nidos ir Preilos.

Kopos viršuje gamtos didybė pakerta kojas. Vaizdai iš visų pusių – vienas už kitą įspūdingesni: akys „gaudo“ Baltijos jūrą, Kuršių marias, bekraščius pušų kilimus, Kuršių nerijos iškyšulį Bulvikio ragą. Nepakartojama panorama dar ryškiau atsiveria nuo kelių metrų aukščio apžvalgos aikštelės.

Jei reikėtų rinkti gražiausią Lietuvos panoramą, reginys nuo Vecekrugo kopos sudarytų rimtą konkurenciją ir Parnidžiui, ir Mirusioms kopoms, ir bet kuriam kitam objektui. Tokiu gamtos kampeliu neabejotinai didžiuotųsi kiekviena planetos valstybė.

Vecekrugo kopos pavadinimas kilęs iš kuršiškų žodžių („vece“ - senas, o „kruogs“ - smuklė), kuri, kaip perduodama iš lūpų į lūpas, kadaise stovėjo kopos papėdėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)