Grįžtantys iš paplūdimio sutikti maskviečiai Natalija ir Aleksandras su sūnumis Palangoje ilsėjosi pirmą kartą. Ši šeima prisipažino paprastai atostogaujanti Bulgarijoje, tačiau šiemet atvyko Baltijos šalis, nes čia nė sykio nebuvo.

Svečiai labai džiaugėsi viešnage mūsų šalyje ir teigė negalintys pasakyti nė vieno blogo žodžio. Net ir vėsūs orai jų neišgąsdino. Anot maskviečių, Rusijos sostinėje ši vasara dar bjauresnė, nuolat lyja, o temperatūra retai kada pakyla aukščiau 14 laipsnių.

„Dar pavasarį per rezervavimo sistemą booking.com išsinuomojome privačius apartamentus su virtuvėle Palangoje. Už parą sumokėjome 80 eurų, kadangi ilsėjomės 10 dienų, tai galutinė suma sudarė 800 eurų. Tai brangiau nei Bulgarijoje, tačiau kur kas pigiau nei Jūrmaloje“, - pasakojo Natalija.

Jos vyras Aleksandras pridūrė, kad į Palangą nuosavu automobiliu atvažiavo per Rygą, o atgal į Maskvą ketina grįžti pro Vilnių ir Minską.

„Taip suplanavome atostogas, kad galėtume ir pailsėti, ir pakeliauti“, - sakė vyriškis.

Jo žmona pridūrė, kad kelionę automobiliu pasirinko todėl, kad esant blogam orui galėtų pavažinėti po apylinkes.

„Kai buvo vėsu, tai važiavome į Kuršių neriją. Iki Nidos nenuvažiavome, sustojome tame miestelyje, kuris beveik pusiaukelėje... Taip, Juodkrantėje. Pasivaikščiojome, išsimaudėme jūroje. Beje, Klaipėda mūsų nesužavėjo, vieni prekybos centrai...“ – pasakojo Natalija.

Moteris pridūrė, kad visa šeima jūroje maudėsi kiekvieną dieną. Jų nebaugino nei stiprus vėjas, nei žvarbokas oras.

Maskviečiai labai gyrė lietuvišką maistą, ypač sūrį. „Sūrio tai atsivalgėme“, - šyptelėjo Aleksandras.
Jo žmona sakė, kad pusryčius ir vakarienę gaminosi nuomojamame bute esančioje virtuvėje, o pietauti visuomet eidavo į kurią nors kavinę ar restoraną.

„Prekybos centre parduodami maisto produktai tikrai labai skanūs ir geros kokybės. Kainos labai normalios. Aišku, kai kas brangiau, kai kas pigiau nei Maskvoje, tačiau labai gera kokybė. O kavinių kainos taip pat mūsų neišgąsdino, viskas labai priimtina. Servisas taip pat geras, o patiekalai gerai pagaminti, maistas skanus“, viešnage Palangoje džiaugėsi maskviečiai.

Palangoje jaučiasi ramiai

Į Palangos botanikos parką einančios dvi moterys, kaip jos pačios prisistatė, iš Kenigsbergo, pailsėti į Lietuvos pajūrį atvyksta po kelis kartus per metus.

„Mums Palanga labai patinka, aš čia jau gal dešimtą kartą. Mes kas keli mėnesiai atvažiuojame kelioms dienoms. Ypač tuomet, kai švenčiame kurias nors svarbesnes valstybines Rusijos šventes, kai būna kelios laisvos dienos“, - šypsodamasi sakė Irina Chavidova.

Ji sakė, kad Palangą renkasi todėl, kad yra arti Kaliningrado, ir čia labai ramu, jokių politinių suiručių, labai geras servisas. Čia ji pailsinti psichologiškai, nes tai kita šalis, kita kultūra.

Jos draugė Tatjana Strogačiova prisipažino, į Lietuvą atvažiuojanti rečiau, tačiau kartą per dvejus trejus metus Palangą aplankanti.

„Apsistojome privačioje viloje, kurioje kambarį užsisakėme per booking.com. Nuolat užsisakome kambarius privačiame sektoriuje. Šį kartą mums jis kainavo 50 eurų už parą. Tačiau labai geri baldai, lygintuvai, indai, balkonas, puikiai sutvarkyta teritorija, labai miela šeimininkė, kava tik vaišina, į svečius kviečia. Esame poilsiavusios ir viešbutyje, tačiau viloje mums geriau. Labai jauki atmosfera“, - viena per kitą kalbėjo moterys.

I. Chavidova, kuri prisipažino dirbanti Kaliningrado Pasaulinio vandenyno muziejuje, visuomet prieš atvažiuodama į Palangą pasidominti, kokie renginiai, kokie koncertai čia vyksta, kokios parodos organizuojamos.

„Gal tie darbiniai ryšiai ir lemia, kad aš dažnai atvykstu į šį kurortą“, - prisipažino moteris.

Neturi, kuo skųstis

T. Strogačiova sakė, kad jai miestas labai gražus ir ji čia jaučiasi komfortiškai.

„Patinka jūsų restoranai, botanikos parkas, visur žydinčio gėlės, taip pat ir jūra. Nors ta pati jūra ir mūsų krantus skalauja, tačiau tai Palangai tik suteikia daugiau patrauklumo. Vis tiek tai kitoks miestas, kitokios tradicijos, net kitoks maistas.“, - sakė viešnia.

Paklausto, gal kas nors nepatinka Palangoje, gal tuščios kokių nors nuoskaudų, moterys net pasipiktino: „Negalime pasakyti nė vieno blogo žodžio, nes mums čia viskas patinka“.

Viešnios iš Kaliningrado atkreipė dėmesį ir į estetinį miesto vaizdą, daugybę restoranėlių, gėles. „Miestas turi savo aurą, todėl čia labai smagu“, - pastebėjo T. Strogačiova.

Poilsiautojų minia neišgąsdino

Moterys taip pat nesiskundė žmonių gausa. Anot jų, ta minia joms nė kiek nekliudė. „Žinoma, jei gyventume čia ilgiau, mėnesį ar du, tie žmonės gal ir imtų erzinti, tačiau dabar mes jų nė nepastebime ir tai mums nė kiek nekliudo“, - aiškino I. Chavidova.

Viešnios sakė ką tik užkandusios jaukiame restorane, kur pateikta sąskaita jų nė kiek neišgąsdino.

„Atrodytų, kad ir centrine gatve ėjome, tačiau kainos tikrai labai normalios. Ir aptarnavo greitai, ir maistas gardus. Visiškai neturime kuo skųstis“, - džiaugėsi kaliningradietės. Jos sakė, kad Kaliningrade sunku rasti vietą restoranuose. Na, nebent pačiuose brangiausiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (328)