Teigia, kad Alytus virsta dideliu pensionatu

Alytiškis Julius Rusinas „Facebook“ platformoje užvirė tikrą diskusiją dėl Alytaus mieste esančios situacijos. Jis pasidalino savo nuomone, kurią pradėjo „šokiruojančia antrašte“: „Ramybės pageidavę gyventojai pasiekė savo – naktimis fontanas nebešoka.“

„Po Dainų slėnio uždarymo naktimis kitas smūgis. Po šito jau man akivaizdu, kad Alytus vis labiau virsta dideliu pensionatu, kur po 22 val. viskas uždarinėjama. Miesto valdžia padlaižiauja tiems, kurie miegot eina po vakarinių žinių, nes būtent jie aktyviai eina į rinkimus“, – piktinosi jis.

Alytuje beveik nėra kur naktinėti

J. Rusinas klausia, ko vertos valdžios deklaracijos apie jaunatvišką Alytų, gyvą miestą? Kodėl fontanas išjungiamas 22, o ne 24 val.? Kodėl einama iš karto prie draudimų ir kodėl viską šiame mieste norima aklinai uždaryti? Kodėl Dainų slėnyje nebuvo galima padaryti kalnelių?

„Koks durnius tu turi būti, jeigu gyveni pačiame centre ir tikiesi visiško kaimo ramybės? Jau ir taip dažnas Vilniaus/Kauno gyvenimo ragavęs skundžiasi, kad Alytuje beveik nėra kur panaktinėti. Po 24 val. mieste vargiai rasi ilgai dirbančią užkandinę“, – teigė jis.

Alytus

Kamuolių bumbsėjimas trukdo ilsėtis

Vos po kelių dienų nuo pastarojo įrašo J. Rusinas ir vėl pasidalijo savo nuomone su sekėjais dėl Alytaus miesto naktinio gyvenimo situacijos. Po šiuo pasisakymu pasipylė daugybė komentarų, kurie pasipiktinę esama situacija ir priimtais sprendimais.

„Eina šiandienos antraštė „Džiugi žinia alytiškiams: atnaujinamos krepšinio aikštelės". Skaitau skaitau, galvoju oo kaip gerai sutvarkys apleistas aikšteles, eisim pamėtyt. Na ir prieinu įdomų sakinį tekste „...bendrijų teritorijose esančios krepšinio aikštelės atnaujinamos nebus, nes tam prieštarauja kai kurios bendruomenės, esą kamuolių bumbsėjimas trukdo ilsėtis!!!“

Ir vėl provincializmas su tylos ieškojimais mieste ima viršų? Gal tegul savivaldybė deklaruoja iš karto, kad Alytus yra teritorinis pensionatas ir baikim su tais vaidinimais kaip čia sugrąžinsim/sulaikysim jaunimą ir prikelsim viską. Nieko jūs neprikelsit, jeigu draudimai ir pikčiurnos ims viršų“, – pasisakė jis.

Tikina, kad politikai vykdo senosios darbo liaudies valią

Jo teigimu, ir prieš statant visų dabar aktyviai lankomą tiltą buvo paleista daug provincialių frazių „man nereikia", „kam čia reikia", „geriau algas pakelkit". Jis tikina, kad vėliau žmonės stebėsis, kodėl ant kiekvieno kampo mieste statosi tik parduotuvės, o „nepastato kokio pramogų centro".

„Jis nepastatomas todėl, nes šiame mieste bet kokia nauja įdomesnė ir smagesnė vieta labai greitai būtų užversta provincialų skundais ir apdėta baudelėmis. Būtų begalės naujų paverkimų, kaip neina mums pailsėti ir nėra ramybės centre. Juk pagal padiktuotą provincialų valią, statosi tos prasto dizaino aprūdijusios skardinukės“, – savo nuomonę socialiniame tinkle išsakė J. Rusinas.

Fontanas veiks valanda ilgiau

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris aiškina, kad visi trys mieste esantys fontanai yra vienodai programuojami, tačiau per naktį šie fontanai niekada neveikė. Pasak jo, buvo nustatyta, kad įvykus klaidai, jie vienu metu grojo per naktį, tačiau dabar yra nustatyti veikti iki 22 valandos.

„Mes sureagavome į gautas nuomones, nes jų buvo nemažai. Reiškia fontanai visiems yra svarbūs ir reikalingi. Mes prailginome jų veikimo laiką viena valanda, šiuo metu jie veikia iki 23 valandos. Jeigu bus poreikis, diskutuosime ir pratęsime jį.

Buvo sulaukta senamiesčio gyventojų nusiskundimų, kad ten dažnai renkasi žmonės. Mes visada ieškome kompromiso, kalbame, kad tai yra gyvas miestas, kad judėjimas vienoks ar kitoks turi būti, jog viešąją tvarką, garsą, triukšmą šiuo metu turi užtikrinti policija. Nenorime apriboti patekimo į tokias vietas kaip fontanai ar kitos viešos erdvės, to tikrai nedarysime. Norime, kad miestas būtų gyvas, tai yra šeimos miestas, tad siekiame, jog gyvybė ir vienoks ar kitoks naktinis gyvenimas būtų“, – tikina specialistas.

Nori, kad Dainų slėnis būtų atvira erdvė

Pasak pašnekovo, Dainų slėnio jie neuždarė, o kaip tik atidarė, kadangi prieš metus jis buvo visai uždarytas, o ten patekti buvo galima tik pėsčiomis. Š. Klėgerio teigimu, jų kadencijos metu buvo nutiestas naujas kelias, padarytas žiedinis judėjimas ir apribotas eismas dėl trijų asmenų skundų.

„Ten jaunimas tokius ratus sukdavo, tad buvo toks sprendimas, kad iki 22 valandos motorinės transporto priemonės gali patekti į Dainų slėnį. Be abejo, toliau vyksta diskusija su viešąją tvarką prižiūrinčiomis institucijomis. Ten daugiausia triukšmo dėl motorolerių, kurių garsas jaučiamas per kelis kvartalus. Norime, kad tai būtų atvira erdvė. Einame į kompromisą su bendruomene, besiskundžiančiais žmonėmis.

3 asmenys buvo už tai, kad reikėtų apskritai neleisti ten eismo. Pats su jais bendravau, reikia kad suprastume, jog gyvename mieste, čia nebus kaimo teritorija. Reikia gerbti senjorus ir jaunuolius, kurie yra visuomenės dalis ir siekiame, kad jie tame mieste būtų, jeigu norime Alytų vadinti šeimos miestu. Manau, kad rasime kompromisą, kad ten būtų galima patekti visą parą, padedant policijos pareigūnams, viešosios tvarkos skyriui. Tai yra graži, vieša vieta, kuri turi būti prieinama“, – aiškina jis.

Alytus

Tikina, kad naktinis gyvenimas yra

Š. Klėgerio teigimu, Alytus šiuo metu turi nedidelį naktinio gyvenimo židinį, kuriame yra „Dzūkų alaus restoranas“, „Pušies kavinė“ ir „Baras Fenix“. Anot jo, tai trys viena kitą papildančios viešojo maitinimo/pramogų įstaigos.

„Alytus turi mažesnį centrą, bet ten infrastruktūra yra susikūrusi ir veikia sėkmingai, nėra skundų. Ten ir po 12 valandos tikrai pamatysite judėjimą. Ar jo daugiau reikėtų? Viskas priklauso nuo to, kiek tam yra poreikis. Keletą vietų tikrai turime ir galime tuo pasidžiaugti. Skirtingą kontingentą pritraukiančios pasilinksminimo vietos šauniai viena kitą papildo ir manau, kad tai užduos gerą toną vėliau veiksmui persikelti į Rotušės aikštę.

Turime kelis planus kaip pritraukti žmones, nes naktinis gyvenimas skirtas atvykstantiems žmonėms. Tai yra kempingo projektas, kuris sėkmingai skinasi kelią, taip pat prie Dailidės ežero norima daryti viešbučius, namelius medžiuose, kur žmonės atvažiuotų, apsistotų savaitgaliui, plaukiotų vandens lentomis. Taip pat prie pėsčiųjų tako atsirado restoranas/traukinys“, – vardija jis.

Krepšinio aikštelių atnaujinimas

Pasak jo, situacijoje dėl krepšinio aikštelės yra 1 probleminė vieta dėl kamuolio bumbsėjimo, ten sulaukiama pastovių gyventojų skundų, tačiau yra ieškoma kompromiso ir situacija bus sprendžiama. Š. Klėgeris tikina, kad krepšinis yra antra Lietuvos religija, tad prikeliamos krepšinio aikšteles, šiuo metu perkami lankai ir lentos ne bendrijų teritorijose esančioms aikštelėms.

„Yra viena aikštelė, dėl kurios turime tokius skundus, o kitais atvejais randami kompromisai. Žinau kaip daro kituose miestuose, jeigu yra apšvietimas, tai tiesiog išjungia jį, kad nebūtų žaidžiama. Turime dabar ir stiklo paketo langus, kurie nepralaidūs garsui, norėtųsi ir gyventojų pakantumo, turėtume išmokti vieni kitus pakęsti”, – pabrėžia pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)