Kaune, Aleksoto gyvenvietėje naujų namų kvartale gyvenantis vyras su „Delfi“ skaitytojais sutiko pasidalinti vaizdo įrašu, kuriame vaizdo kameros trečią valandą nakties užfiksuoja į jo kiemą atslinkusią lapę.

„Jei dieną tektų su ja susidurti – nebūtų labai jauku, tačiau stebint per ekraną – vaizdas tikrai linksmas. Nedidelis žvėris atsėlino ir pagriebusi kieme besimėtantį vaiko batą, lyg kokį vertingą lobį, per kiemo vartų apačią išsliūkino atgal“, – pasakoja kaunietis.

Pašnekovas sako, kad visai netoliese yra gana didelės pievos, iš kur, matyt, lapė ir atsėlino. Nors tokį vaizdą Mindaugo šeimai pavyko užfiksuoti pirmą kartą, tačiau vyras tikina – kieme daiktus reikės atidžiau susirinkti, kad jie netaptų ne tik lapės, bet ir rimtesnių vagių grobiu.

„Laimikis lapei nepasirodė labai vertingas, nes sveikutėlis dukros batas buvo rastas pas kaimynus. Galbūt tai jaunas žvėrelis, kuris su tuo batu tiesiog pažaidė“, – svarsto Mindaugas.

Kaip informuoja Lietuvos aplinkos ministerija, apie sužalotus, į gyvenvietes ar miestus užklydusius laukinius gyvūnus galima pranešti Gyvūnų globėjų asociacijai, medžioklės plotų naudotojams, skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu (8 5) 273 2995.

Transporto priemone partrenkus bet kokį laukinį gyvūną (nepriklausomai nuo jo dydžio ir nuo to, ar jis vis dar gyvas, ar ne), reikia informuoti Aplinkos apsaugos departamentą telefonu (8 5) 273 2995 arba skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Paskambinus svarbu kuo tiksliau nurodyti įvykio vietą ir apibūdinti gyvūno būklę. Įvertinęs gautą informaciją, Aplinkos apsaugos departamento specialistas sprendžia, kam perduoti pranešimą. Svarbu žinoti, kad vairuotojas negali pasiimti partrenkto laukinio gyvūno, kitaip gresia administracinė atsakomybė – įspėjimas arba 30–90 eurų bauda. Vis dėlto, jei partrenktas laukinis gyvūnas trukdo eismui, jį galima patraukti į šalikelę, kol atvyks specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją