„Švytintys veidai“ – tai renginys su įvairia kultūrine-edukacine programa ir irklenčių turais, rengiamais „Be pelekų“ po Asvejos ežerą. Pasiimkite nemotorines transporto priemones – valtis, irklentes, baidares ar kitas plaukiojimo priemones – ir šį šeštadienį atvykite į Dubingius. Jau nuo vidurdienio bus galima irstytis po Asveją ir gėrėtis nuostabia gamta. Ant pilies kalno įsikūrusios kūrybinės dirbtuvės, pažintiniai užsiėmimai sudomins ir vaikus, ir suaugusius. Išalkę ar ištroškę galės pasistiprinti bei atsigaivinti lauko kavinėse, tądien įrengtose Dubingių piliavietėje“, – svetingai kviečia viena renginio organizatorių, Asvejos regioninio parko vyr. specialistė Laura Leškevičiūtė.

Besidomintys Dubingių istorija galės apžiūrėti Radvilų rūmų liekanų ekspoziciją, užsukti į Asvejos regioninio parko lankytojų centrą ir susipažinti su istorinių vaizdų paroda apie Dubingių tiltą, pastatytą prezidento Antano Smetonos iniciatyva.

Speciali „Švytinčių veidų“ renginio viešnia – Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo mokslo darbuotoja dr. Asta Malakauskienė pasakos apie šviečiančius organizmus gamtoje ir juos parodys – sutemus pakvies į žygį po Dubingių apylinkes, kur UV žibintuvėlių pagalba bus ieškoma šviečiančių organizmų.

Kūrybinių dirbtuvių erdvėje lankytojai patys dekoruos objektus švytinčiais dažais, o makiažo meistrai visus norinčius papuoš įspūdingais raštais, kurie nušvis naktį įjungus LED ar UV šviesas.

„Sutemus prasidės tapybos ant kūno modelių pasirodymas, fakyrų ugnies šou ir įspūdingas šviečiančių spalvų karnavalas ant vandens, kurio dalyviais gali būti visi, paženklinti fluorescensiniais dažais ar pasipuošę šviečiančia atributika. Piešinių grožis atsiskleidžia tik įjungus specialų apšvietimą, tad nepamirškite UV prožektorių“, – primena L. Leškevičiūtė

Renginyje dalyvaus net 5 tapybos ant kūno (angl. bodypainting) meistrai, kursiantys vizualius kūrinius ant modelių. Viena garsiausių šios srities menininkių Eugenija Šarkova itin retai matoma Lietuvoje, tačiau Dubingiuose ji nuolatinė dalyvė.

Prieš trejus metus tapybą ant kūno atradusi E. Šarkova prisipažįsta, kad vienas didžiausių iššūkių – rasti tinkamą modelį. „Dauguma žmonių iš pradžių drovisi, bet po to, kai kūnas jau būna ištapytas, pasikeičia. Tapyti ant kūno yra ypatingas procesas. Juk mes visi skleidžiame energiją, todėl abipusis pasitikėjimas ir bendravimas tarp menininko ir modelio yra labai svarbus. Modelis yra kvėpuojantis ir judantis žmogus, jis mano menui suteikia gyvybę. Kiekvienas kūnas turi ypatingų bruožų, tai aš ir stengiuosi išryškinti. Žmonėms neįprasta matyti ištapytus kūnus, todėl komentarų būna visokių, tačiau dauguma giria ir nori sužinoti daugiau. Lietuvoje kol kas neteko daug tapyti, todėl noriu supažindinti Lietuvą su šia meno šaka ir palinkėti mylėti savo kūnus labiau“, – sako E. Šarkova, kurios tapyba ant kūno itin populiari Nyderlanduose, Italijoje ir Austrijoje.

Planuojama, kad renginys „Švytintys veidai“ baigsis po vidurnakčio.

Šiemet Dubingiai mini tris svarbias datas: Dubingiams sukanka 685 metai, Dubingių katalikų bažnyčiai, funduotai Liudvikos Karolinos Radvilaitės – 340 metų, o mediniam tiltui per Asvejos ežerą – 85 metai. Jubiliejiniais metais Dubingiuose rengiama daugybė kultūrinių renginių. Vienas reikšmingesnių vyks rugpjūčio 25 dieną – naujojoje Dubingių bažnyčioje pasirodys Lietuvos kultūros centrų vadovų choras su unikalia teatralizuota Lietuvos tautinius kostiumus pristatančia programa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją