Gelbėtojai sutartinai tvirtina, kad didžiausios bėdos šiuo metu yra pavojingai kandančios vapsvos ir širšės bei pasimetantys mažyliai.

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas Lietuvos radijui šeštadienį sakė, kad didžiausia problema yra pasimetantys vaikai. Laimei, kol kas pavyko išvengti nelaimių ir visi pasimetę mažyliai buvo surasti.

„Per garsiakalbius pranešame apie dingusius vaikus, tačiau tarp pasiklydusių yra rusiakalbių, užsieniečių vaikų. Žinoma, viena iš to priežasčių – didelis žmonių skaičius paplūdimyje“, - kalbėjo jis.

Širšių ir vapsvų įkandimai šiuo metu yra Palangos gelbėtojų kasdienybė, penktadienį medikams perduota mergina, kuriai vabzdys įkando į gerklę.

Tuo metu Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų tarnybos specialistas Aleksandras Siakkis didžiausia problema įvardija vapsvas ir širšes. Jas, anot jo, itin vilioja saldūs poilsiautojų į paplūdimį atsinešami gėrimai ir vaisiai.

„Gauname labai daug nusiskundimų dėl įkandimų. Tokių atvejų šią savaitę itin padaugėjo. Todėl patariame paplūdimyje būti atsargesniems, nesinešti saldžių gėrimų. Vieniems įkandimai praeina be pasekmių, kitiems tenka kreiptis į medikus dėl ištinimų“, - kalbėjo jis.

Gelbėtojai aktyviai patruliuoja paplūdimiuose. Prie Klaipėdos Baltijos jūroje vanduo šaltas – 15-16 laipsnių, Palangoje – apie 13 laipsnių. Tai lemia šiaurinis vėjas.

„Pagrindinė problema, kad daug kas ateina be kepurių, gauna saulės, šilumos smūgius. Be to, esant minioms žmonių prie jūros, tėvai gal iš pradžių ir prižiūri vaikus, bet paskui atsipalaiduoja, todėl mums tenka ieškoti vaikų“, - kalbėjo gelbėtojas.

DELFI primena, kad sinoptikai šį savaitgalį prognozuoja itin didelį karštį - per 30 laipsnių. Kitos savaitės pradžia turėtų taip pat būti labai karšta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)