Dažniausia šaltibarščių kaina J. Basanavičiaus gatvėje – 3,50 Eur, tačiau kainos svyruoja nuo 3 iki 5 eurų. Pernai šaltibarščių kainos J. Basanavičiaus gatvėje svyravo nuo 2 iki 4 eurų.

Kavinėje „Jūros akis“ už šaltibarčių lėkštę sumokėsite 3,29 Eur. Bet tai – ne mažiausia šaltos sriubos kaina. J. Basanavičiaus gatvėje, bet kiek atokiau nuo šurmulio įsikūrusioje „Bulvinukėje“ šaltibarščiai kainuoja pigiausiai – vos 3 eurus. Beje, jei nuspręsite čia užsukti, būkite tikri, kad piniginėje netrūksta grynųjų.

Pernai brangiausi šaltibarščiai buvo kavinėje „Terasa Vasara“, įsikūrusioje kitoje pusėje upės, tačiau šįmet jie čia kainuoja pigiau – 3,80 Eur. Pernai kainavo keturis eurus.

Tiesa, kaimynystėje įsikūrusioje „Floros Simfonijoje“ už šaltibarščių lėkštę teks pakloti kur kas daugiau – net 4,50 Eur.

Šaltibarščiai Palangoje, kavinėje "Floros Simfonija", kaina - 4,50 Eur

Kitos sriubos „Floros Simfonijoje“ kainuoja nuo trijų eurų. Pigiausia – dienos sriuba, už kurią teks sumokėti 3 Eur, už dubenėlį trintos daržovių sriubos su skrebučiais teks sumokėti 5 eurus, o už aštrią charčio sriubą – 5,80 Eur.

„Floros Simfonijoje“ šaltibarščių dubenėlis patiekiamas su apkepintomis bulvėmis. Tiesa, šie šaltibarščiai turėtų patikti mėgstantiems sotumą, nes patiekiami pagardinus šaukštu grietinės.

Vis dėlto, tai – ne brangiausi šaltibarščiai J. Basanavičiaus gatvėje. Brangiausiai už lietuviškos sriubos lėkštę teks sumokėti kavinėje „1925“, įsikūrusioje pačioje J. Basanavičiaus gatvės pradžioje.

Šaltibarščiai Palangoje

Už penkis eurus kavinėje patiekiama išties didelė lėkštė šaltibraščių, nors šalia patiekiamos bulvės taip nestebina – tai tiesiog pašildytos anksčiau išvirtos bulvės.

Kitų sriubų kainos kavinėje „1925“ svyruoja nuo 3 iki 11 eurų. Pigiausia – dienos sriuba, o brangiausia – jūros gėrybių, už kurią ir tektų sumokėti 11 eurų.

Beje, ieškantiems, kur šaltibarčiais pasimėgauti pigiau, nereikia toli eiti. J. Basanavičiaus gatvės prieigose įsikūrusioje valgykloje už lėkštę rožinės sriubos teks sumokėti tik 2 eurus. Tiesa, valgykloje gali tekti ieškoti grynųjų, tad mėgstantiems atsiskaityti banko kortelėmis teks nusivilti.
Valgyklos Palangoje valgiaraštis

Tiek pat, 2 eurus, šaltibraščiai kainuoja ir kitoje valgykloje, įsikūrusioje kiek tolėliau nuo J. Basanavičiaus gatvės.

Tačiau Palanga – ne tik J. Basanavičiaus gatvė. Už kelių šimtų metrų nuo pagrindinio kurorto šurmulio įsikūrusiame gastrobare „Vėsuma“ šaltibarščiai kainuoja 3,90 Eur ir yra patiekiami kur kas išradingiau nei J. Basanavičiaus gatvėje.

Vėsuma
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)