Grįžo įsiutę: turime laikytis higienos, o nusišlapinti einama į jūrą

Iš pajūrio su didele kompanija parvykusi Rasma Gudonavičienė neslepia pykčio – nors esant tokiai kaitrai, į lietuviškuosius kurortus darbo dienomis ir ypač savaitgaliais suplūsta neregėtos minios žmonių, prie paplūdimių telikę keletas stacionarių tualetų, o štai anksčiau buvusių mobiliųjų lauko tualetų, anot moters, beveik nebeliko. Paplūdimio kavinės turi po vieną tualetą, tačiau ir tas pasitinka su spyna ant durų, jei nesate kavinės klientas.

Motociklų entuziastė Rasma pasakoja, jog baikerių šventėse, kur atvyksta apie tūkstantis žmonių, visuomet būna virš 20 mobiliųjų tualetų, o štai Palangos pliažuose, kur tautiečių minios – šimtatūkstantinės, rasime vos kelias vietas gamtiniams reikalams atlikti. Moteris sako net girdėjusi paplūdimyje verkiančius vaikus, kurie nori į tualetą, tačiau nueiti nėra kur, o juk tūptis pakrūmėje priimtina ne visiems.

Palangos tualetai

„Mums kasdien sakoma laikytis atstumo, dezinfekuoti rankas. O kaip poilsiautojų laukia kurortai? Baisu. Panašu, kad visuomeniniam sveikatos centrui ir kurortinių miestų merams tai nesvarbu. Lauke 34 laipsniai karščio, kurortai pypia. Valio. Bet apsidairykime: sysioti ir kakoti einame į kopas ar miškelį, apie jūros vandenį jau net nekalbu“, – piktinosi Rasma. Moters manymu, neteisinga kalbėti apie galimybę apmokestinti įvažiavimą į pajūrį, kai prispaudus reikalui nueiti į tualetą, vietų tam tiek nedaug, jog neretas renkasi pakrūmę ar jūros vandenį.

„Palangos komunalinis ūkis“ direktorius: joks kitas miestas neturi tiek viešųjų tualetų

UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus Gedimino Valinevičiaus teigimu, informacija, kad Palangoje trūksta viešųjų tualetų – neatitinkanti tikrovės:

„Tiek nemokamų viešųjų tualetų, kiek yra Palangoje, neturi nė vienas kitas šalies miestas. Palangoje iš viso yra įrengti 34 viešieji tualetai, iš jų vien paplūdimiuose ir priekopyje – 27, neskaitant biotualetų“, – kalba G. Valinevičius.

Anot UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus, kaip ir praėjusiais bei ankstesniais metais, poilsiautojų patogumui gausiausiai lankomuose paplūdimiuose įrengti 7 konteineriniai tualetai, jie prijungti prie komunikacijų, tad atitinka higienos reikalavimus – čia yra kanalizacija, vanduo, patalpos nuolat prižiūrimos ir reguliariai dezinfekuojamos, o atokesnėse, nuo miesto komunikacijų labiausiai nutolusiose, paplūdimio vietose pastatyta 11 biotualetų. Tualetai yra įrengti ir Centrinėje gelbėjimo stotyje.
„Stacionarūs viešieji tualetai įrengti ir priekopyje – Palangoje ir Šventojoje jų įrengta atitinkamai 13 ir 7. Visais viešaisiais tualetais naudotis galima nemokamai, juos prižiūri UAB „Palangos komunalinis ūkis“, – kalbėjo G. Valinevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)