Tiesa, kaip skelbia sinoptikai, artimiausiu metu liūties gali nepavykti išvengti ir Vilniui.

„Šiuo metu (17:30 val.) intensyviausi liūčių su perkūnijomis židiniai fiksuojami Kauno apskrities rytinėje dalyje. Prienų r., preliminariais duomenimis, per paskutinę valandą lijo labai smarkiai.

Per artimiausias 3 valandas intensyvios liūtys su perkūnijomis tęsis dalyje Kauno apskrities, bei po truputį plis į Vilniaus ir Utenos apskritis. Pavienėse vietovėse liūtis gali lydėti vėjo sustiprėjimai iki 15–17 m/s ir nestambi kruša“, – rašoma meteo.lt feisbuko paskyroje.

O skaitytojas dalijasi vaizdais iš Birštono:

„Gal galėtumėte paskaičiuoti audros padarytą žalą Kaunui?“, – šmaikštavo vaizdais pasidaliję kauniečiai.

Miestiečiai pasidalijo kaip plaukia Draugystės gatvė, o automobiliai stengiasi saugiai pasiekti kitą balos krantą.

Taip pat Dainavos rajone po smarkaus lietaus lūžo medžiai, keli jų kliudė pakelėje pastatytus automobilius, kiti virto ant pėsčiųjų takų.

„Krėvės pr. laimei niekas nenukentėjo“, – vaizdais dalijosi miestiečiai.

Nuvirtęs medis (Skaitytojo nuotr.)

Kaip informavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, skambučiai vienas po kito pasiekia ugniagesius dėl nuvirtusių medžių ir kitų audros sukeltų problemų.

„Jau ištraukėme automobilį iš po nuvirtusio medžio, taip pat padėjom gatvių apšvietimui su nukritusiu medžiu. Vėl kolegos gavo iškvietimą, tai vyksime padėti toliau. Pagrinde visi iškvietimai Dainavos mikrorajone“, – teigė budintis pareigūnas.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, Kaune šiandien dar gali iškristi kritulių, bet santykinai nedaug, vakare pakils vėjas iki 10 m/s, temperatūra laikysis apie 25-30 laipsnių šilumos iki vakaro 22 valandos.