Lygiai prieš metus savo veiklą pradėjęs anoniminis sūpynių fondas jau kuris laikas džiugina įvairių Lietuvos miestų gyventojus paslapčia įrengdamas sūpynes.

Anot tapatybių nenorinčių atskleisti organizatorių, idėja imtis tokios veiklos jiems kilo norint originaliai papuošti Lietuvą.

„Viskas labai paprasta, pernai toje vietoje kabėjo 3 sūpynės, kurios buvo bene populiariausios mieste, šiemet norėjome tą erdvę užpildyti 9 sūpynėmis. Visus labai kviečiame išbandyti sūpynes, be to jas saugoti, mylėti, prižiūrėti ir papasakoti draugams“, pasakojo anoniminio sūpynių fondo narys.

Pasak jo, vilniečiai labai teigiamai ir su nuostaba, kad tai daroma tik iš idėjos ir geros valios, priima jų rengiamas akcijas.

„Pernai kabindami sūpynes apie antrąjį sezoną tik juokavome, bet dabar matome, kad „prisijuokavome“ kaip reikiant – metai buvo puikūs. Tai nėra tik urbanistinis, daugiau tai – socialinis projektas“, - sakė pašnekovas.

Jis pasakoja, kad per praėjusius metus jų fondas pakabino 20 sūpynių Vilniuje, 4 Druskininkuose ir 1 Slovėnijoje.

„Ko negalime suskaičiuoti tai žmonių šypsenų, nuostabos ir juoko. Subūrėme bendruomenę facebook'e, susidraugavome su panašiai idėjiškai ir geranoriškai veikiančiomis organizacijomis ir žmonėmis, dosniais rėmėjais ir teigiamų naujienų žiniasklaida. Mūsų planai būna gan spontaniški, jie labai priklauso nuo miestiečių iniciatyvumo. Sunku prognozuoti, kiek sūpynių šiemet dar pakabinsime Lietuvoje. Faktas vienas tikrai dar jų pakabinsime, yra daug miestų Lietuvoje, kur neapsilankėme“, patikino anoniminio sūpynių fondo narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)