Dramblių nebuvo

„Tėti aš noriu, kad eisenoje būtų dramblys“, - nekantriai laukdamas reginio pageidavo vienas mažasis klaipėdietis.

Deja, šiandien dramblių nebuvo, tačiau buvo tarnybinių žirgų, šunų ir liepsnojančių sunkvežimių.

Eisenoje dalyvavo kapitonų klubo nariai, daugelio uosto bei su tranzitų susijusių įmonių delegacijos, uoste viešinčių burlaivių įgulos, miesto aukštųjų mokyklų bei kitų viešųjų įstaigų kolektyvai.

Viena laivybos bendrovė sugebėjo pasisamdyti Egidijų Sipavičių, kitos vertėsi savo jėgomis.

Matyt, eisenos dalyviai tarpusavy nesusitarė, todėl žiūrovai turėjo galimybę išvysti net kelis Neptūnus.

Policija demonstravo savo tarnybinius gyvūnus, o eiseną užbaigė ugniagesiai, sunkvežimio kėbule vežę liepsnas.

Pasibaigus eisenai žiūrovai plūstelėjo į Klaipėdos senamiestį. Niekas nė nesusimąstė apie saugius atstumus. Retas kuris žinojo, kad Klaipėdoje ketvirtadienį Covid19 infekcija užsikrėtė 28 gyventojai.

Trečiadienį tokių buvo 26, antradienį – 29, pirmadienį – 17. Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia net 106 proc., o Klaipėdoje – 49 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nuo 45,1 atvejo iki 52, Klaipėdoje – nuo 138 atvejų iki 152.

Jūros šventės organizatoriai tvirtina, kad visiems mugės prekybininkams iškeltas reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes, vienkartines pirštines ir prekybos vietose turėti dezinfekcinio skysčio. Tačiau penktadienį niekas šio reikalavimo nesilaikė ir kaukių nedėvėjo.

Eilė prie skiepų

Tačiau norinčiųjų pasiskiepyti buvo nemažai. Klaipėdoje šventės metu veikia du mobilieji vakcinacijos centrai: šalia Atgimimo aikštės esančioje „Maltos ordino“ palapinėje bei Priešpilio gatvės teritorijoje. Kaip bebūtų keista, tačiau norinčiųjų skiepytis netrūko. Dar nepradėjus vakcinuoti prie palapinių nusidriekė kelių dešimčių norinčiųjų pasiskiepyti eilės. Penktadienį pasiskiepyti buvo galima nuo 15 iki 19 val., šeštadienį – 12–18 val., sekmadienį – 10–14 val. Mobiliuosiuose punktuose bus skiepijama „Janssen“, „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ gamintojų vakcinomis. Su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Miestą papuošė burlaiviai

Ilgus metus alaus gėrėjų fiesta vadintas renginys kiekvienais metais įgyja vis daugiau jūriškų akcentų. Jau antradienį Klaipėdoje švartavosi pirmieji „Baltic Regatta 2021” burlaiviai. Pirmieji į Klaipėdą atplaukė C ir D klasės laivai, kurie įplaukę pro Klaipėdos uosto vartus švartavosi Dangės krantinėse. Penktadienį atplaukė ir visi didieji - 5 A klasės ir 6 B klasės burlaiviai. Iš viso Klaipėdos krantines papuošė 22 burlaiviai. Nors dėl įtemptos Covid-19 situacijos burlaivių lankymas uždraustas, tačiau rusai maloniai kviečia į savo burlaivį „Standart“ iš Sankt Peterburgo. Tiesa, ne veltui. Suaugusieji turėtų susimokėti po 4, o vaikai – po 2 eurus.

Dieną Dangėje vyko irklavimo varžybos, o vakare į upę atplaukė istorinės burvaltės.

Ant Biržos tilto šventės dalyviai smaginosi bėgdami po vandens fontanu – arka. Nors penktadienis nebuvo labai karštas, tačiau fontanas Jūros šventės dienomis taps pramoga ne tik mažiesiems, bet ir solidiems Jūros šventės lankytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (354)