DELFI apsilankė Šventojoje. Ši vieta garsėja ne tik beždžionių tiltu, bet ir pigios nakvynės paslaugomis. Nuo sovietmečio stovintys mediniai nameliai iki šiol neatsigina poilsiautojų. Pernakvoti juose galima ir vos už 3 eurus.

Šiferiniai stogai ir kandžiojantys kūnus mašalai

Tiesa, užsukus į tokią gyvenvietę vaizdai nuteikia ne itin maloniai. Suklypę nameliai atšokusiomis lentomis, nusilupę dažai ir akis rėžiantis skurdas – norisi sprukti kuo toliau.

Ne ką džiugiau nuteikia ir nugirsta vieno vyro, purškusio neaiškios kilmės skystį ant vieno iš namelių sienos, replika kitam – „Turėtų padėti nuo moškių (mašalai, smulkios muselės, kandančios ir žmonėms – DELFI)“.

Kai kurie nameliai iki šiol turi ir šiferinius stogus, kitų langai įskilę, durys sulūžusios.

Keturviečiame namelyje – šešiese

Tiesa, DELFI užkalbinti poilsiautojai skųstis tokiomis gyvenimo sąlygomis nebuvo linkę. Štai viename keturviečiame namelyje, į kurį užsukome, radome net šešis žmones.

„Gyvename šešiese, niekas nieko nesako, tai gal ir galima. Už parą mokame 20 eurų. Paskaičiavus atskirai, labai pigu. Važiuojame čia kiekvieną vasarą“, – pasakojo pirmadienį į Šventąją atvykę poilsiautojai.

Anot jų, poilsiavietė, kurioje jie apsistojo, namelius siūlo išsinuomoti už mažiausią kainą Šventojoje.

„Sąlygos pakankamai geros. Šiąnakt lijo, bet namelyje sausa, viskas gerai. Nė karto dar nebuvo ir taip, kad kas lįstų, įkyrėtų ar bandytų apvogti. Praėjusią vasarą ir raktą duryse buvome palikę, ir telefonus ant stalo, grįžome, viskas vietose“, – džiaugėsi pašnekovai.

Namelių išvaizda atbaido net vagis

Savo ruožtu namelyje netoliese gyvenanti moteris svarstė, kad vagis turbūt atbaido prasta namelių išvaizda.

„Mes jau kelinti metai čia važiuojame. Gyvename kaip savo kaimelyje. Kaimynai sužiūri kaip kas. Be to, kuo paprastesnis namelis, tuo mažesnė galimybė, kad į jį lįs vagys. Namelio išvaizda mus apsaugo nuo vagių“, – aprodydama dviejų atskirų kambarėlių namelį šmaikštavo kita poilsiautoja. Čia ji su mama ir vaikais ilsisi jau savaitę.

Anot moters, ilgojo savaitgalio metu kaimynystė buvo ne pati geriausia – suvažiavo daug lėbautojų, tačiau paprastai šiuose nameliuose ilsisi šeimos.

Apsistoti nameliuose – populiaru

Pakalbinus Šventosios gatvėmis vaikščiojančius poilsiautojus paaiškėjo, kad gyventi mediniuose nameliuose – labai populiaru.

„Už parą mokame 25 eurus, gyvename keturiese. Sąlygos pusėtinos. Galėtų būti ir geriau, bet mums tinka. Kasmet į Šventąją važiuojame jau daug metų, gal kokius 10“, – pasakojo viena pašnekovė.

Kadangi atostogauja kartu su vaikais, ji pasakojo visuomet pasirenkanti namelį, kurio viduje būtų tualetas ir kriauklė.

„Dušo pas mus nėra, jie bendri, bet nieko, mums tinka“, – šyptelėjo moteris.

Yra ir prabangesnių variantų

Savo ruožtu kita pakalbinta šeimyna teigė, kad patogaus poilsio be dušo neįsivaizduoja. Namelis, kuriame jie gyvena, atrodo iš tiesų prabangiai.

Tiesa, ir kaina gerokai didesnė nei įprastinė. Už naktį jie moka 45 eurus

„Daugiausiai aplinkui mus gyvena šeimos. Kiekvienais metais čia važiuojame, važiuosime ir toliau“, – pasakoji ji.

Tualetai ir dušai – bendri visiems

Viena namelių komplekso administratorė DELFI patikino, kad vietų dar yra. Keturvietį namelį išsinuomoti ji pasiūlė už 30 eurų. Bet, sakė, jei labai netriukšmausime, nereikės papildomai mokėti ir jei prie mūsų prisijungs dar vienas ar du žmonės.

„Yra ir prastesnių variantų, galiu ir pigiau pasiūlyti, 20 eurų. Bet nebus nei šaldytuvo, nieko, tik pernakvoti tinkamas“, – sakė ji.

Žinoma, nė viename namelyje, kurį ji siūlė, nėra nei tualetų, nei dušų. Bendra ir prausykla, kurioje galima rasti ir karšto vandens.

Praėjusiais metais DELFI skaitytoja Rūta papasakojo apie tai, kad apsistojus viename Lietuvos pajūryje esančiame namelyje, gretimame naktį dar ilgai girdėjosi merginos raudojimas: „Kur tu mane atvežei? Aš nenoriu čia būti. Noriu eiti iš čia“...

Klausiame Jūsų, ar tokioje situacijoje yra tekę atsidurti Jums? Kviečiame fiksuoti savo gyvenimo sąlygas Lietuvos pajūryje, užsienio kurortuose, pasidalinti nuotraukomis ir papasakoti, ar mokėti pinigai atitiko kokybę, kas patiko, o kas – ne! Kiek apskritai išleidžiate atostogoms Lietuvoje?

Pasidalinkite rekomendacijomis ir pastabomis su kitais poilsiautojais! Tai galite padaryti čia, el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (806)