„Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus“, – įspėjama departamento pranešime.

Savo ruožtu sinoptikas Vytautas Sakalauskas DELFI sakė, kad vėjo gūsiai stiprėja jau dabar ir kulminaciją turėtų pasiekti maždaug apie vidurdienį.

„Vėjas jau dabar stiprėja, apie 20 m/s turėtų siekti link jūros. Pietinėje Lietuvos pusėje, link vakarų vėjas bus gūsingesnis. Daug kur šalyje jis sieks 15-17 m/s“, – pasakojo pašnekovas.

Jo teigimu, dėl oro permainų kaltas iš Lietuvos besitraukiantis ciklonas.

„Pietvakarinėje, vakarinėje dalyje dažniau vėjas sustiprėja tokiu atveju. Ciklonas yra į šiaurės rytus, kažkur virš Sankt Peterburgo ir Lietuva yra šio ciklono pietvakarinėje dalyje. Pradeda veržtis vėsesnis oras iš vakarų ir vėjas būna gūsingesnis“, – aiškino V. Sakalauskas.

Anot jo, tokio stiprumo vėjas jau gali laužyti medžių šakas, tačiau bendrai žvelgiant esą tai nėra labai pavojinga.

„Prie jūros vėjas jau dabar yra 15 m/s, jis stiprės iki maždaug 20 m/s. Vidurdienį, antroje dienos pusėje vėjas pakils daug kur pietiniuose, centriniuose Lietuvos rajonuose ir sieks 15-18 m/s. Vakarop vėjas aprims, tačiau naktį kai kur (didesnė tikimybė, kad prie jūros) išliks didesni gūsiai. Trečiadienio dieną oras šils, tikimybė yra, kad vėjas daug kur sieks iki 15-18 m/s, bet jis turėtų būti silpnesnis nei šiandien“, – sakė sinoptikas.

Vėjas ir lietūs – iki savaitės vidurio

Gismeteo.lt duomenimis, iki savaitės vidurio šalyje vyraus vėjuoti, apniukę ir lietingi orai. Šilumos taip pat bus gerokai mažiau, tad teks ir šilčiau apsirengti. Baigiantis savaitei oras po truputį šils, o debesys praretės.

Antradienį bus ne tik drėgna, bet ir vėjuota. Termometrai fiksuos kuklesnę šilumą. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, vyraus nedidelis debesuotumas, protarpiais negausiai palis. Temperatūra svyruos tarp 12–15 laipsnių. Dienos metu prapliups gausesnis lietus, oras šils iki 17 laipsnių.

Šiauliuose nakties ir ryto valandomis krituliai bus menki, vyraus 11–13 laipsnių šiluma. Dieną debesuotumas bus didesnis, palis gausiau. Termometrai fiksuos 15 laipsnių. Pajūryje smarkus vėjas dangumi plukdys debesis, kurie protarpiais šliūkštelės lietaus. Naktį ir ryte bus apie 13–14, dieną apie 15 laipsnių šilumos.

Trečiadienį pūs smarkus šiaurės vakarų vėjas, dar daug kur palis, tik vakarinėje šalies dalyje jau bus giedriau. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė bus apniukusi, numatomas nedidelis lietus. Temperatūra svyruos tarp 11–13 laipsnių. Dieną debesys bus retesni, vyraus 18 laipsnių šiluma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)