Anot „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbiamos informacijos, nors prieš keletą dienų atrodė, kad po Žolinės atvės, tačiau naujausi orų modelių duomenys rodo – vasariška šiluma laikysis ilgiau. Ryškesnis atvėsimas galimas nebent apie rugpjūčio 18-20 d. arba dar vėliau.

„Nepykim ir neniurzgėkim dėl saulėtų bei daugeliui kiek per šiltų orų, nes jau greitai ruduo ir darysis vis vėsiau. Tikrai spėsim su tom striukėm ir megztiniais atsivaikščiot“, – rašoma šviečiamojo pobūdžio puslapyje hidrometeorologijos ir aplinkosaugos tematika.

Poilsiautojai Palangoje

Grafike: ECMWF ir GFS modelių oro temperatūros prognozė ~1,5 km aukštyje (parodo oro masės pobūdį: šilta ar šalta). Balta linija rodo skirtingų modelio skaičiavimų vidurkį. Kuo labiau spalvotos linijos (skirtingi skaičiavimai) sutampa, tuo labiau galima daryti prielaidą, kad prognozė patikimesnė. Raudona linija – daugiametis vidurkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją