VU Botanikos sodo Komunikacijos ir paslaugų skyriaus vyresnioji specialistė Lina Burbaitė viliasi, kad sodą kurį laiką dar puoš tokių spalvingų žiedų mozaika.

„Šiuo metu iš krūminių augalų žydi hortenzijos, kurios dar ir labai kvepia, sidabrakrūmiai, budlėjos, iš žolinių augalų dabar pats kardelių žydėjimas: turime labai gražią kardelių kolekciją, rekomenduojame ją apžiūrėti.

Artėjant rudeniui tradiciškai įsibėgėja jurginų žydėjimas, jų įvairiaspalvę kolekciją taip pat siūlome būtinai aplankyti.

Žydi ir kiti žoliniai dekoratyviniai augalai: įvairios rykštenės, šalavijai, kemerai, flioksai, ežiuolės, rudbekijos, gražiai atrodo zundų ir bandrenių žiedynai“, – kalbėjo L. Burbaitė.

„Augalų žydėjimas labai priklauso nuo orų. Jei smarkiai atšąla, ištinka liūtis ar sausra, keičiasi įprastas žydėjimo laikas. Bet ir rugsėjį Botanikos sode dar tikrai bus žydinčių gėlių ir krūmų, o vėliau gamta dovanoja kitą grožį: ima rausti medžių lapai, todėl pas mus yra ką pamatyti ir rudenį“, – tvirtino VU Botanikos sodo atstovė.

Spalvingą Botanikos sodą ypač mėgsta jaunieji, taip pat čia populiarios krikštynų fotosesijos.

„Galime pasiūlyti erdves fotosesijai ne tik lauke, žydinčių augalų fone. Žmonės mėgsta užlipti ant Žaliojo pastato stogo, pasigrožėti vaizdais. Ši augalais apželdinta terasa – unikali vieta, kai virš tavęs tik dangus“, – pasakojo VU Botanikos sodo Komunikacijos ir paslaugų skyriaus specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)