Norintiems prabangos - savaitė Jūrmaloje už beveik 80 00 eurų

Norintiems paskutinę vasaros savaitę praleisti Ventspilyje, booking.com paieškos sistemoje apartamentų kainos keturiems asmenims su patogumais prasideda nuo 180 Eur už 7 naktis. Brangiausias – dviejų miegamųjų poilsiautojų namelis savaitei kainuoja 2100 Eur. Jūrmaloje kainos keturiems asmenims prasideda nuo 242 Eur už 7 naktis. Brangiausias pasiūlymas savaitei Jūrmaloje – prabangi vila už 78 400 Eur. Joje gali apsistoti iki 16 asmenų. Norintys ramybės, gali apsistoti Papėje, čia savaitė šeimai kainuoja nuo 350 Eur.

Tuo pačiu metu šeimai atostogauti savaitę Palangoje kainuoja nuo 223 Eur už 7 naktis. Jeigu norėtumėte apsistoti arčiau centro, prie šios sumos pridėkite dar mažiausiai 60 Eur. Šventojoje kainuos prasideda nuo 175 Eur. Nidoje – pigiausias poilsis už 420 Eur. Netaupantiems - liukso numeris savaitei kainuos 3150 Eur.

Lietuvių mylimiausias – Ventspilio kurortas

„Pagrindiniai skirtumai, kuriuos pajutome mes, ne vienerius metus su vaikais po Latviją keliaujanti šeima, yra šie: atvykę į Ventspilį, visada nemokamai galime rasti, kur palikti automobilį, net ir visai šalia jūros, kai Lietuvoje kiekvienas metras yra apmokestintas. Net ir per patį sezoną Ventspilyje poilsiautojų srautai nėra tokie dideli, kad tektų stumdytis alkūnėmis ar ieškoti vietos paplūdimyje, kaip dažnai nutinka Palangoje. Šiame kurorte paplūdimys yra itin platus ir ilgas. Žinoma, Lietuva turi Kuršių Neriją, kurioje labai autentiška aplinka, nuostabūs ilgi paplūdimiai, bet vaikams pramogų beveik nėra, o ir maisto, apgyvendinimo, mašinos stovėjimo kainos yra kone 4 kartus didesnės nei, tarkime, Ventspilyje. Šiuo aspektu gal būtų galima gretinti Nidą ir Jūrmalą, miestus, panašius savo atmosfera, kainomis“, - pastebi Judita Šmitaitė-Laurinavičienė.

Pasak Juditos, tiek paplūdimyje, tiek įvairiose miesto erdvėse Ventspilyje apstu išradingų, originalių vaikų žaidimų aikštelių, karstynių, todėl tos vietos tampa itin draugiškos šeimoms su mažais vaikais. Miestas labai originaliai apželdintas įvairiomis gėlėmis, augalais, išskirtinai apkarpytais medžiais.

„Čia žymiai daugiau pigesnių ir originalesnių pramogų nei Lietuvoje, pavyzdžiui: pašto traukinys-siaurukas, planetariumas, 45 minučių pasiplaukiojimas laivu Ventos upe tekainuojantis vos 1,50 Eur suaugusiam, o vaikams – 0,70 Eur, nemokami įspūdingi žaidimų parkai vaikams, ganėtinai nebrangus puikus atrakcionų parkas, du vandens parkai – atviras prie jūros ir uždaras, vaikams visur taikomos nuolaidos“, - pasakoja Judita.

Juditos šeimai, kurioje auga du vaikai, iš Vilniaus iki Ventspilio ir atgal nuvykti savo automobiliu kainuoja apie 80-100 Eur. Šią vasarą atostogų metu šeima toliau nuo miesto centro nuomojosi nedidelį butą, už kurio parą mokėjo 40 Eur: „Kadangi tai Ventspilio miesto rajonas – Parventa, tai ir už pietus mokėjome žymiai mažiau nei miesto centre. Dienos pietūs 4 asmenų šeimai kainavo iki 15 Eur, jei maistą užsisakydavome iki 15 val. Esame gyvenę kempinge, įsikūrusiame apie 20 km nuo Ventspilio, kur už palapines, mašinos pasistatymą 4 asmenų šeima mokėdavome 15 Eur. Kempinge buvo tvarkingi tualetai, dušai, virtuvė su visomis priemonėmis, įrankiais, iki jūros reikėdavo paeiti 10-15 min“.

Juditos šeimos, kaip ir daugelio kitų keliaujančių su mažamečiais vaikais lietuvių, labiausiai pamėgtas Latvijos kurortas yra Ventspilis dėl anksčiau minėtų priežasčių. Būnant Ventspilyje galima aplankyti netoli esančią Latvijos Venecija vadinamą Kūldigą su jos smėlio urvais ir plačiu Ventos kriokliu. Taip pat keliaujama į Papę, kuri Juditos šeimos nesužavėjo, Liepoją.

„Dažniausiai vykstame į Ventspilį, norėdami pakeisti aplinką, aplankyti kaimyninę šalį, pasidžiaugti Ventspilio įspūdingu paplūdimiu ir vaikams siūlomomis pramogomis, ganėtinai žemomis kainomis. Prieš 5 metus dar su mažais vaikais su palapinėmis apkeliavome nuo Jūrmalos iki Kolkos iškyšulio ir nuo jo iki Papės, norėdami daugiau pažinti Latvijos pajūrį“, - pasakoja Judita.

Mokytojai per brangu atostogauti Lietuvoje

Pasvalietė Neringa Misevičiūtė atostogauja Latvijos pajūryje nuo tada, kai gimė vaikai. Šiandien jos dviem dukroms - 10 ir 7 metai. Neringos šeima mėgsta ilsėtis Jūrmaloje, Papėje, Nemo parke ir Ventspilyje.

„Latvijos pajūris žymiai geresnis nei Lietuvoje. Vienas pagrindinių skirtumų – tiek nakvynės, tiek maisto kaina. Net parduotuvėse jis kažkodėl pigesnis. Nėra tiek daug žmonių. Saugu. Už parkavimą nereikia mokėti, įrengta daug aikštelių. Taip pat labai patinka atmosfera, žmonės. Latviai nėra tokie surūgę, kaip lietuviai. Jeigu reikia pagalbos, visada patys prieina ir klausia, ar nereikia padėti. Labai daug poilsio ir pramogų zonų vaikams – jiems čia skiriamas ypatingas dėmesys. Autobusai vaikus vežioja nemokamai. Vaikų žaidimų aikštelės paplūdimiuose pritaikytos ir vaikams, ir suaugusiems - leidžiant laiką pajūryje galima žaisti tenisą, futbolą, tinklinį. Šios pramogos nemokamos. Įrengtos mini kavinės, gelbėjimo stotys. Yra dušai, švarios persirengimo kabinos, nemokami tualetai“, - vardija Latvijos privalumus Neringa.

Prieš dvi savaites Ventspilyje atostogavusi Neringa su dukromis buvo apsistojusi puikiame studentų viešbutyje, kur 7 naktys su patalyne vienam žmogui kainavo 65 Eur. Iš viso: 195 Eur. Maistas ir pramogos trims kainavo apie 200 Eur. Į šią sumą įeina įėjimai į atrakcionų, uždarą, atvirą vandens parkus, taip pat dviračių, riedžių nuoma, važinėjimas traukinuku, ledai ir kiti vasaros malonumai. Pusryčiai vienam kainuodavo apie 3 Eur. Gerų pietų kaina trims - 10-15 Eur. Nuvykti autobusu iš Pasvalio iki Ventspilio ir atgal žmogui kainuoja 25 Eur.

Privalumai: švara ir pramogos vaikams

Dar vieni lietuviai, pamėgę Latvijos kurortus - tai Indrės šeima, kuriai kaimynų paplūdimiai yra ir gražesni, ir malonesni, o svarbiausia - švaresni. „Mums kurortų privalumas - švara, taip pat veiklos vaikams čia tikrai daug daugiau, nei mūsų pajūryje – vaikams skirti vandens parkai, sūpynės, batutai, daugybė kitų pramogų paplūdimiuose, miestuose“, - sako Indrė.

Gyvenanti Panevėžyje Indrės šeima su savo automobiliu į Jūrmalą ir atgal nuvažiuoja už maždaug 20 Eur. Nuvažiuoti autobusu iš Panevėžio į Jūrmalą kainuoja 9 Eur į vieną pusę asmeniui. Į Ventspilį autobusu iš Panevėžio kainuoja apie 12 Eur.

Lietuviai, pasak Indrės, labiausiai pamėgę Jūrmalą, Liepoją, Saulkrastį, Papę, Ventspilį. Indrės šeima renkasi Jūrmalą, nes taip patogiau važiuojant iš Panevėžio. Kai gyveno Klaipėdoje – poilsiui rinkosi Liepoją arba Papę.

„Jūrmaloje brangiau, Liepojoje pigiau. Ir viešbutis viešbučiui nelygus. Bet jeigu lyginant panašios kokybės Lietuvos ir Latvijos pajūryje esančius viešbučius, tai kaina Latvijoje mažesnė. Mes viešbučiui savaitgaliui Jūrmaloje skiriame apie 200 Eur. Tiek 3 asmenims kainuoja 2 nakvynės su pusryčiais. Ventspilyje keturių vietų namuką savaitgaliui su pusryčiais nuomojame už 60 Eur“, - sako Indrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)