Kiek žmonių Joninių savaitgalį apsilankė pajūryje, kol kas dar nėra aišku, tačiau panašu, kad šįvakar tarnybos galės kiek lengviau atsipūsti. 3 dienas ir 3 naktis čia siautę poilsiautojai juos gerokai išvargino.

Reagavo į daugiau nei tūkstantį pranešimų

Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojo Vyto Šiaulio ketvirtadienį (23 dieną) visoje Klaipėdos apskrityje užfiksuota 340 pranešimų, penktadienio (24 dieną) – tiek pat, šeštadienį (25 dieną) – 363.

Pasak V. Šiaulio, paprastą dieną gaunama maždaug 240 pranešimų, tad šį savaitgalį kasdien jų padaugėjo šimtu.

„Žiemą iškvietimų skaičius ir 200 nesiekia, vasarą – daugiau nei 200, o kaip tik Joninės, ilgasis savaitgalis, taip ir šokteli per 300“, – pasakojo jis.

Atvažiavo švęsti

Prašytas išskirti, koks buvo iškvietimų pobūdis, to padaryti V. Šiaulys tikino negalintis. Jo teigimu, buvo ir vagysčių, ir smurto atvejų, ir triukšmautojų.

„Daugiausiai – muštynės, vagystės ir triukšmas. Žmonės atvažiuoja į pajūrį pašvęsti“, – aiškino vyr. specialistas.

Anot jo, ikiteisminių tyrimų naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pradėta vos 15 iš daugiau nei 300, naktį iš penktadienio į šeštadienį – 25.

„Dauguma pranešimų yra informacinio pobūdžio. Aišku, ir administracinių pažeidimų būta. Naktį iš penktadienio į šeštadienį užregistruoti 2 smurto ir 2 plėšimo atvejai, o rajonuose – vagystė, vagystė, vagystė“, – vardijo V. Šiaulys.

Šventojoje – vagystės, Palangoje – muštynės

Pasak vyr. specialisto, iškvietimų pobūdį geriau galima suskirstyti pagal regionus. Tarkime, Šventojoje dažniau vagiama (ypač – iš namelių), o Palangoje smurtaujama.

„Šventojoje daugiausiai iš namelių vagiama. Ten žmonės dažniausiai atvyksta pasiilsėti, gal atsipalaiduoja per daug, palieka atrakintas duris ar atidarytus langus. Kasmet ten apvagia tuos namelius. Palangoje – kai barai ima užsidaryti, pradeda švisti, puolama muštis, nenorima iš barų išeiti. Tai stabilūs dalykai“, – šmaikštavo V. Šiaulys.

Jo teigimu, nieko išskirtinio šį savaitgalį nenutiko – visi iškvietimai ir pradėti ikiteisminiai tyrimai gana įprasti.

Gelbėjo leipusius nuo karščio

Tuo metu Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas DELFI sakė, kad praėjęs ilgasis savaitgalis buvo pakankamai ramus, nors žmonių pajūryje tikrai netrūko.

„Visuomet, jei paplūdimyje daug poilsiautojų, gelbėtojai darbo turi. Šeštadienį paplūdimys buvo pilnas, sekmadienį žmonių kiek mažiau. 5 poilsiautojai gavo saulės smūgį, ieškojome pasiklydusių vaikų ir jų tėvų“, – apie dažniausius atvejus pasakojo jis.

Anot J. Pirožniko, iš vandens traukti skęstančius šį ilgąjį savaitgalį gelbėtojams neteko.

Dažniau šaukėsi ir medikų

Tuo metu Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties dispečerė sakė, kad kol kas apibendrintos informacijos apie iškvietimus neturinti, tačiau iš kolegių girdėjusi, kad savaitgalis buvo įtemptas.

„Sekmadienį iki 16 val. iškvietimų į paplūdimį, perkaitimų kol kas neturėjome. Tik viena poilsiautoja kreipėsi, kad kiek peršti odą. Tačiau kolegės minėjo, kad ankstesnes dienas iškvietimų buvo daug, tačiau kokių – nežinau“, – aiškino telefonu atsiliepusi dispečerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (849)