Šiuo metu savivaldybė ketina užsakyti studiją, kurioje, atsižvelgiant į savivaldybės jau parengtus projektus, būtų įvertintos galimybės aktyviam poilsiui, užimtumui pritaikyti teritoriją prie Nevėžio užtvankos, vadinamųjų „Ekrano“ marių.

Savivaldybė nurodo, kad projekto rengėjai turėtų pristatyti „architektūrinius, techninius, rekreacinius“ galimos poilsio zonos sprendimus, taip pat įvertinti, kiek kuris sprendimas galėtų kainuoti, nagrinėti galimus finansavimo šaltinius iš ES, valstybės ir savivaldybės biudžeto bei privataus kapitalo.

Kaip BNS sakė Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė, galimam Panevėžio paplūdimio įrengimui jau yra pritarusi miesto taryba, toliau bus ieškoma labiausiai miestui tinkančio architektūrinio varianto.

„Prie Ekrano marių planuojame įrengti paplūdimį, kitoje pusėje buvusio senojo profilaktoriumo. Biliūno g. yra įsikūrusios ir įmonės - planuojama suformuoti žemės sklypus, kuriuos Nacionalinė žemės tarnyba galėtų parduoti ar nuomoti, tuomet sukurti įmonėms būtiną infrastruktūrą - kelius, apšvietimą, kitas būtinas paslaugas“ - sakė K.Vareikienė.

Anot jos, techninis projektas dėl teritorijos pritaikymo aktyviam gyventojų poilsiui jau yra parengtas - atsižvelgiant į jį, planuojama įrengti maudyklą, persirengimo kabinas, suoliukus, tualetus, pontoninį tiltą, automobilių stovėjimo aikštelę, pėsčiųjų takus.

Konkursas paties paplūdimio įrengimui, K.Vareikienės teigimu, planuojamas šių metų rudenį arba kitų metų pradžioje, statybos galėtų prasidėti jau kitąmet - šiuo metu esą dar laukiama, kol bus patvirtinti reikalavimus europinei paramai gauti.

Panevėžio savivaldybės taryba įrengti miesto paplūdimį nusprendė prieš metus - iki šiol miestas oficialaus paplūdimio neturi. Už tai, kad privatūs žemės savininkai leistų gyventojams naudotis priėjimu ir prie Ekrano marių, savivaldybė jiems yra ne kartą taikiusi Žemės mokesčio lengvatas.