Bevaikštinėjant garsiausia Palangoje Basanavičiaus gatve paskutinėmis vasaros dienomis galima pastebėti pavienius ar būreliais laiką leidžiančius senjorus, kurie niekur neskubėdami renka suvenyrus namiškiams ir mėgaujasi kiek vėsesniu oru.

Orui atvėsus iki 20 laipsnių pagal Celcijų, įvairių sveikatos sutrikimų turintys žmonės prie jūros esančiame kurorte jaučiasi gerokai patogiau.

„Atvykome iš Kauno ir tikrai laukėme, kada pagaliau baigsis kaitra. Buvo neįmanoma gyventi ir ilsėtis. Kai buvo nežmoniškai karšta, sėdėjome namuose ir kadangi jau esame pensininkai, planavome atostogas vėliau, nes į darbus skubėti nereikia.

Tokią karštą vasarą nieko nesinori, o dabar jau galima ir į miestą išeiti, ir prie jūros pagulėti ar kokių ledų suvalgyti išėjus su draugėmis. Na, ir nakvynę gavome pigiau. Už butą netoliese sumokėjome tik 200 eurų, o jame – ir visi patogumai. Gyvename sau kaip ponios ir tik ilsimės“, – pasakojo gatvėje sutiktos poilsiautojos Milda, Roma ir Palmyra.

Moterys DELFI sakė čia atvykusios savaitei ir pridūrė, kad didelių poreikių neturi, bet norėtų daugiau pabūti gryname ore ir pasimėgauti ilgais pasivaikščiojimais paplūdimiu.

Jau dešimt metų žuvimi Palangoje prekiaujanti Birutė Navickaitė išgarsėjo kilus Gražulio nesantuokinio vaikelio skandalui, tačiau ne padidėjęs žinomumas, o kaip reta karšta vasara jai šiemet garantavo didesnį pelną. Moteris pasakojo, kad žuvies pirkėjų pastarosiomis dienomis sulaukia kiek mažiau ir iš patirties žino, jog jų bumas nurims, o mažesniais būreliais apsipirkti ir pailsėti į Palangą trauks karščio vengę lietuviai. Ji šią vasarą sulaukė daugiausiai kituose Lietuvos miestuose gyvenančių pirkėjų.

„Vasara tikrai neeilinė, bet pirkėjų poreikiai tokie patys. Tik pačių žmonių daugiau atvyko. Visiems šiemet užteko uždarbio. Jei kažkam vasara buvo bloga, reiškia kažkas netvarkoje su pačiu verslininku. Kainos keliamos nebuvo“, – sakė ji.

Ledais prekiaujanti Emilija taip pat pastebėjo, kad su vaikais poilsiavę žmonės iš šio kurorto jau išvyksta, o jų vietą užima tie, kuriems rudenėjanti Palanga tampa tik patrauklesnė vieta pailsėti ir atgauti jėgas.

„Daug poilsiautojų visą vasarą, o dabar daugiau vyresnio amžiaus užsieniečių ateina nusipirkti ledų. Tik ledų pasirinkimas toks pats visų. Ir lietuviai, ir užsieniečiai daugiausiai prašo vanilinių“, – pasakojo pirmą vasarą Palangoje dirbanti moksleivė.

Dar viena populiaria Palangoje preke – suvenyrais – prekiaujantys Ramunė ir Vytautas gyrėsi net keturiskart didesniu uždarbiu, kuris jų šeimą maitins ir ištisus metus. Pora pardavė itin daug dekoruotų puodelių su vardais, kurorto pavadinimu ir kitų smulkmenų.

„Perka viską ir net keista kartais. Atrodo, kad tokios smulkmenos kaip magnetukai, pieštukai ar mažos lėkštutės, bet tiesiog šluoja. Kai žmonės atsipalaiduoja ir yra geros nuotaikos, norisi ir kitus pradžiuginti, kurie gal dar namuose laukia“, – samprotavo pašnekovas.

Daugelis viename populiariausių šalies kurortų sutiktų verslininkų žurnalistams pasakojo, kad nors ši vasara ir buvo itin pelninga, o uždarbis buvo didesnis bent triskart nei ankstesniais sezonais, jie dar tikisi sulaukti vieno pirkėjų srauto, kuris prasideda būtent dabar ir tęsis iki rugsėjo pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)