„Ta teritorija yra išimta iš maudyklos zonos teritorijos ir tai žymi įspėjamieji ženklai – maudytis draudžiama. Ten maudykla nenumatyta, mat aplink tiltą yra pavojingi akmenys. Duobių būna visą laiką“, - sakė pašnekovas.

Duobės jūroje ir yra pavojingiausios, nes būtent jose susidaro sūkuriai.

„Tas duobes puikiausiai iš stebėjimo posto matome. Pažiūrėkite, kai jūros paviršius lygus, pavojingos zonos kaip ant delno. Jei matomumas prastesnis, sprendžiame pagal bangavimą“, - pasakojo R. Kurpius.

Jo teigimu, jūra visą laiką yra pavojinga, todėl pirmadienį vakare ore plėvesavo geltona vėliava, kurią antradienį jau pakeitė žalia.

„O atviri vandens telkiniai visada turi savų pavojų – duobės, srovės. Žinoma, jei moki saugotis, problemų galima ir išvengti. Visko būna, ne visi klauso mūsų, norėtųsi, kad rimčiau į viską žiūrėtų“, - pastebėjo R. Kurpius.

Anksčiau stoties viršininkas Jonas Pirožnikas DELFI pasakojo, kad pavojingiausia, kai vėjas aprimsta, pasikeičia vėjo kryptis ir jūra tarsi pradeda alsuoti. Būtent tuomet jūroje susidaro sūkuriai, kadangi bangos ima judėti ne tiesiai kranto link, o įstrižai.

Šiuo metu visame pajūryje kabo žalia vėliava, žyminti, kad bangos žemesnės nei 1 metro aukščio. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ties Palanga jos pakyla vos pusmetrį. Vanduo Baltijos jūroje ties Palanga jau įšilo iki 19, Klaipėdoje ir Nidoje – 20 laipsnių. Aukščiausia temperatūra – 22 laipsniai – ties Ventės ragu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)