„Nors vakar pakrantėje buvo iškeltos raudonos vėliavos, kurios reiškė, kad maudytis jūroje griežtai draudžiama, narsuolių banguotoje jūroje netrūko. Per visą dieną budėtojams teko gelbėti penkis skęstančius žmones, visi jie buvo neblaivūs, ignoravo gelbėtojų perspėjimus“, – sakė Palangos gelbėjimo stoties vadas.

Pasak pašnekovo, nors šiandien, sekmadienį jūra jau buvo ramesnė ir paplūdimiuose plevėsuoja geltona vėliava, reiškianti, kad maudytis galima, o paplūdimiuose budi gelbėtojai, jūroje besimaudančių daug mažiau nei šeštadienį. Tiesa, darbo gelbėtojams netrūko.

„Šiandien irgis penkis ištraukėm, vienas garbaus amžiaus vyras mirė, tiesa, nesimaudydamas. Medikai įtaria, kad galėjo sustreikuoti širdis. Pasak artimųjų, vyras tik braidė po jūrą, nes į vandenį giliai niekada nebrenda. Dar skendo vienas išgėręs ukrainietis. Jis, kaip ir visi išgelbėti neblaivūs asmenys, perduotas policijai.

Anot J. Pirožniko, Palangos paplūdimyje netrūksta išgėrusių poilsiautojų. Ir būtent tokie asmenys dažniausiai neįvertina savo galimybių, nereaguoja į draudžiamus ženklus ir taip rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų gyvybėmis.

„Baudos už maudynes jūroje šiais metais pakilo. Kai iškelta raudona vėliava bauda nuo 300, jei žmogus baudžiamas pirmą kartą, iki 500 eurų už pakartotinį nusižengimą“, – sakė Palangos gelbėtojų vadas. Tačiau panašu, kad net ir jos nelabai gąsdina neblaivius asmenis.

Praėjusiais metais Palangoje iš jūros ištraukta apie trisdešimt skendusių žmonių, tačiau žūčių pavyko išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)