Apsilankius baseine, šis maloniai nustebino. Visų pirma, kai reikėjo susimokėti: dviejų valandų pasiplaukiojimas šeimai, pavyzdžiui, su dviem mažais vaikais, sostinėje kainuoja išties nemažai – prabangiausiu vadinamas sporto klubas siūlo šeimos bilietus už 46 eurus. Tačiau pigiau niekur nerasi – kitur apsilankymas suaugusiam kainuoja 16 eurų, vaikui – 8 eurus, taigi, kaina išeina panaši.

Palangos baseine suaugęs už apsilankymą moka 10 eurų darbo dienomis, 11 – savaitgaliais. O vaikai iki 4 metų, skirtingai nei sostinės SPA, į šį baseiną eina nemokamai. Vyresniems apsilankymas atsieis 5 eurus. Be to, šeimos nariams, net jei eini su seneliais, taikoma 20 procentų nuolaida. Taigi, šeima su dviem mažyliais Palangoje sumokės vos 16 eurų.

O palangiškiai už apsilankymą moka dar mažiau. Be to, kiekvienas gali įsigyti abonementus ir taip dar labiau sutaupyti – mėnesinis abonementas darbo dienoms kainuoja 50 eurų, visomis dienomis – 60 eurų.
Palangos baseinas

Palangos miesto baseino direktorius Donatas Alijošius sako, kad kainų įsisiūbavus sezonui ir sulaukus didesnio lankytojų antplūdžio tikrai nekels: „Labai džiaugiamės, kad Palanga pagaliau turi miesto baseiną, nes iš poilsiautojų daugybę metų teko girdėti, kad pajūryje smagu, kai geras oras, o štai jam subjurus – nėra ką veikti ir kur nueiti.“

Direktorius pasidžiaugė ir tuo, kad baseine miesto mokiniai gali nemokamai mokytis plaukti. Baseine mokiniai jau nemokamai apsilankė 2500 kartų.

Baseine vienu metu gali lankytis 250 žmonių, tačiau kol kas dienomis suskaičiuosi vos kelias dešimtis lankytojų.
Palangos baseinas

Baseinas padalintas į dvi zonas – 25 metrų baseinas su takeliais tiems, kas atvyko pasportuoti, ir SPA zona norintiems atsipalaiduoti – čia didžiulis baseinas su srovėmis, sūkurinė vonia, vaikų baseinas, trys erdvios, skirtingos pirtys ir gultai norintiems atsipūsti. Visoje erdvėje skamba relaksacinė muzika, kas išties puikiai nuteikia poilsiui ir ko neteko matyti jokiame Lietuvos baseine.

Baseine netrūksta personalo, kuris akylai prižiūri, kad būtų laikomasi taisyklių, kad niekas nešokinėtų į vandenį ir nekeltų sau ir kitiems pavojaus. Raudonai apsirengę darbuotojai kartais gal net per griežti – jautiesi nuolat stebimas, o tai nėra labai malonus jausmas. Jei vaikas iššoko į vandenį, o taip daryti negalima, tuoj pat prieis su juo pasikalbėti. Tačiau, kaip jie patys paaiškino, viskas tik dėl pačių lankytojų, o ir baseiną reikia pasaugoti, kad būtų išlaikyta švara ir tvarka. Ir dar ne vienerius metus džiugintų miestiečius ir poilsiautojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)