„Tai – atskira ir išskirtinė Palangos poilsiautojų kasta. Aišku, visokių atostogautojų reikia, tačiau man, kaip lietuviui, gėda, kad tokie dalykai Palangoje yra toleruojami“, - pripažino bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Paprašytas konkrečiau apibūdinti vadinamąjį mailių, pašnekovas dėstė, kad pusė tokio jaunimo, matyt, yra atvykę iš didmiesčių, pusė – iš aplinkinių miestelių.

„Juos išskirtinai traukia J. Basanavičiaus gatvė, kitos vietos nedomina. Tai nebūtų nieko blogo, jei užsidarius naktiniams klubams, tokie jaunuoliai eitų miegoti į išsinuomotus kambarius. Tačiau jų linksmybės apie 6 valandą kiekvieną rytą persikelia į J. Basanavičiaus gatvę, ant tilto, į šalia jo esančius paplūdimius“, - pasakojo K. Skierus.

Jis pabrėžė, kad šie jaunuoliai turi pinigų, jie tikrai nemiega kopose. „Tai galima spręsti iš merginų drabužių, kurie pirkti ne Gariūniuose. Tokius dalykus atskiriu“, - patikino pašnekovas.

Jo teigimu, vadinamasis mailius nėra J. Basanavičiaus gatvės puošmena, nes dažnai jaunuoliai yra perdozavę alkoholinių gėrimų ar kitokių kvaišalų, todėl savo skrandžio turinį išlieja prie suoliukų. Be to, kai kurie jų kabinėjasi prie ankstyvųjų poilsiautojų, kurie anksčiau keliasi, kad pasivaikščiotų, išsimaudytų jūroje.

„Jie trukdo ir mūsų darbuotojams. Pristoja prie valytojų ir trukdo šluoti. Arba veržiasi į J. Basanavičaus gatvę valančius traktoriukus. Siūlo 100 litų, kad darbuotojai juos tais traktoriukais pavėžintų. Mes lyg jau ir esame įpratę prie tokios publikos, tačiau gaila, kad poilsiautojai, kurie mailių mato pirmą kartą, apie Palangą išsiveža ne pačius geriausius įspūdžius“, - apgailestavo K. Skierus.

Jis skaičiavo, jog kas dešimtas toks jaunuolis yra ir agresyvus. „Dauguma jų ramūs, tačiau yra ir tokių, kuriems norisi užkabinėti kitus žmonės, jiems užkliūva ir suoliukai, gatvės apšvietimo stulpai, kuriuos apspardo, nuniokoja. Keista tik tai, kad neikada nemačiau, jog tą mailių tramdytų policijos patruliai, nors pats kone kiekvieną rytą pravažiuoju J. Basanavičaus gatve. Matyt, policija atvyksta tik į iškvietimus, kai jau kyla rimti konfliktai“, - svarstė K. Skierus.

Jis samprotavo, jog itin daug vadinamojo mailiaus Palangą turėtų užplūsti šį ilgąjį savaitgalį ir kitą, nes tai paskutinė galimybė atsisveikinti su vasara, mat netrukus prasidės mokslo metai.

„Jei norime, kad Palanga būtų kultūringų vidutines pajamas gaunančių žmonių kurortas, mailiaus turėtų nelikti ar bent jau J. Basanavičiaus gatvėje. Tokių jaunuolių kasmet mažėja ir galbūt ateis laikas, kai jų nebebus. Ypač jei jiems didesnį dėmesį skirtų policija“, - akcentavo K. Skierus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)