Burnoje sproginėjantys perlai

Kas rytą paruošiama trijų skonių arbata pripildoma burbuliukais, kurie tiesiog sproginėja burnoje. Vieni iš karto subliūkšta, kitus dar reikia šiek tiek pakramtyti.

Tokia arbata užsienyje populiari jau seniai, jos paragauti galima ir kai kuriose vietose Lietuvoje, tačiau Palangos poilsiautojams to dar nepasiūlė nė vienas verslininkas.

„Šią arbatą kasdien verdame patys, o į ją dedame daug burbuliukų – tai tapijokos, pasiflorų ir anansų perlai, – pasakojo L. Rimavičius. – Ši arbata geriama per storą šiaudelį ir geriant į burną krenta ir sprogsta tie skonio aromatai, o kai kuriuos sukramtai kaip guminukus.“

Burbulinė arbata

Vėsesnėmis dienomis poilsiautojams siūloma maloniai šalta arbata, o karštomis dienomis bus siūloma šalta.

Ananasinės arbatos su įvairių skonių perlais čia galite paragauti už 3 eurus, kokosinės – 3,50.

L. Rimavičius pasakojo, kad ši arbata – tikra skonių jūra. „Kai geriate arbatą, tie burbuliukai krenta į burną, sprogsta ir iš burbuliukų vidaus dar išbėga juose esančios sultys. Reiškia, galite gerti žalią arbatą, paskanintą ananasų sirupu, o viduje plaukioja pasiflorų burbuliukai ir topijokų perlai. Gerdami tą arbatą jaučiame papildomų skonių sprogimus, o pakramtymui dar lieka pasiflorų burbuliukai“, – kalbėjo L. Rimavičius.

Burbulinė arbata:

Į Palangą atvežti burbuliniai vafliai tapo tikra manija

Burbulinė arbata – ne pirmas burbulinis produktas L. Rimavičiaus prekyvietėje. Pernai jis sukėlė tikrą maniją pradėdamas prekiauti burbuliniais vafliais.

Ledai burbuliniame vaflyje sulaukė tokio populiarumo, kad dėl 4 eurus kainuojančio deserto poilsiautojai buvo pasiryžę stovėti eilėse. Tačiau neilgai L. Rimavičius buvo vienintelis tokiais desertais prekiaujantis verslininkas. Pirmieji konkurentai pasirodė po dviejų ar trijų savaičių.

Tačiau L. Rimavičius konkurentų nebijo, anot jo, jo parduodami ledai burbuliniuose vafliuose skaniausi ir kokybiškiausi. „Tai tikrai nėra panašu į tai, kas yra pas mus. Jie į kokybę nelabai žiūri, jiems svarbiau uždarbis“, – įsitikinęs verslininkas.

Einant J. Basanavičiaus gatve burbulinių vaflių šįmet galima įsigyti kas kelis metrus, net šešiose vietose stovi didžiuliai vaflio formos plakatai. Iš viso galima suskaičiuoti apie dešimt vietų, kuriose galima įsigyti šių vaflių vien pagrindinėje Palangos gatvėje. Burbulinių kaina panaši visoje Palangoje – 4 eurai.

O už Lauryno vafliukus gali tekti pakloti ir 6 eurus. „Pas mus vafliuką su ledais be priedų galima įsigyti už 3,5 Eur. Jei taip skaičiuosime, tai pas mus jį galima įsigyti pigiausiai, tačiau meniu turime ir su pistacijų kremu, tai jis tikrai brangiausias Palangoje – 6 Eur.“

Anot verslininko, čia vafliukų galima įsigyti už labai įvairią kainą: „Nuo pigiausio iki brangiausio. Bet tie brangūs tikrai verti tos kainos. Jei palyginsite, ką už 4,5 Eur gausite pas mus ir ką už tiek pat parduoda konkurentas...“

Burbulinių vaflių manija pasiekė ir Šventąją. Pagrindinė gatvėje yra net kelios iškabos, kviečiančios paragauti šio deserto. Tiesa, kaina čia kiek mažesnė – 3,5 Eur.

Burbulinių vaflių manija pajūryje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)