Trečiadienio popietę pajudėjus iš Vilniaus dangų gaubia debesys, o protarpiais krinta lietus. Artėjant link jūros darosi vis giedriau, o likus keliolikai kilometrų iki Klaipėdos jau jaučiasi tikra vasara – skaisčiai spigina saulė.

Tradicinėje vietoje prie Kretingos plento stoviniuoja kelios močiutės ir siūlo kambarius nuomai, bet kol kas atvykstančių į Palangą ne tiek ir daug. Vis dėlto DELFI jau rašė, kad savaitgaliui gauti kambarį bus sudėtinga, nes didelė dalis jau išgraibstyta.

Basanavičiaus gatvė atgijusi, čia jau daugybę metų stovintis vyriškis su savo papūga pasakoja susidomėjusiems, kiek jo augintinis moka įvairiausių žodžių – nuo mama iki būk laimingas.

Prie „Pajūrio žibinto“ kavinės nepailstanti moteris šaukia poilsiautojus užsukti: bando juos privilioti gyva muzika ir pigiu maistu, o iš vidaus sklinda Katunskytės ir Povilaičio dainos.

Už akių užkliūna ilga eilė nusidriekusi prie ledų kioskelio. „Ragavau šitų ledų Prancūzijoje, labai skanu, bet Lietuvoje nesu radusi. Tik va čia pamačiau, tai laukiu, girdėjau, kad dar Vilniuje kažkur yra“, – paklausta, ar verta tiek laukti ilgoje eilėje dėl DELFI jau aprašyto deserto, sako čia stovinti mergina.
Palanga liepos 6-osios išvakarėse
Basanavičiaus gatvę užpildę ne tik lietuviški šlageriai sklindantys ir nemažos dalies kavinių. Ant suolelių prisėdęs ir ne vienas gatvės muzikantas – du jaunuoliai griežia smuikais, kiek tolėliau kiti du linksmina praeivius armonikomis. Prie pat tilto esančio fontano dideliu ratu žmonės apspitę maždaug 10-ies metų berniuką energingai mušantį būgnais Michaelo Jacksono sukurtą melodiją.
Palanga liepos 6-osios išvakarėse
Paplūdimys gerokai sutrumpėjęs ir apsemtas, o prie vienos lauko kavinės primesta krūva smėlio maišų saugančių ją nuo bangų. Šalia susiformavęs skardis. „Oho, kas čia bus, tuoj Palangą užlies? Kaip čia, jūros lygis pakilęs?“, – stebisi pirmą kartą šį vaizdą išvydusi poilsiautoja.
Palanga liepos 6-osios išvakarėse

Jau grįždamas atgal Basanavičiaus gatvėje išgirstu garsią futbolo sirgalių skanduotę. Išsiaiškinu, kad tai svečiai iš Šiaurės Airijos, jie atvyko palaikyti savo komandos „Crusaders“ kovoje prieš latvių Liepojos futbolo klubą. Čia jų atvyko gal šimtas, o paklausus vieno gerbėjo, kodėl rungtynių išvakares leidžia ne Latvijos, o Lietuvos pajūryje, šis šyptelėjo ir atsakė: „Čia viskas daug, daug geriau“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)