Su šia socialine akcija Palanga jungiasi prie šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos kartu kurti saugią Lietuvą ir kviečia sunkiai gyvenančių šeimų vaikus iš visos Lietuvos pirmą kartą pamatyti jūrą, teigiama pranešime spaudai.

Pasak šios akcijos iniciatoriaus kurorto mero Šarūno Vaitkaus, kiekvienas Lietuvos vaikas, nepaisant sunkios šeimos materialinės padėties, turi teisę į linksmą, įspūdžių kupiną vaikystę. „Deja, realybė daliai mažųjų yra kitokia – tėvai dėl įvairių priežasčių kartais negali užtikrinti turiningo savo vaikų laisvalaikio. Liūdna, bet dalis Lietuvos vaikų nė karto nėra matę jūros. Todėl, po Prezidentūroje vykusio Savivaldybių merų susitikimo su šalies vadove Dalia Grybauskaite, kurio metu buvo akcentuojamos socialinės šalies problemos, ir kilo mintis padėti išpildyti mažųjų, augančių itin sunkiai gyvenančiose šeimose, svajones – šią vasarą pakviesti vaikus pasisvečiuoti Palangoje. Pakviesdami mažuosius į kurortą, kur jie ne tik turiningai praleis laiką, bet ir pirmą kartą pamatys jūrą, jungiamės prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“,¬ – sakė Š. Vaitkus.

Su kvietimu atvežti jūros nemačiusius vaikus į Palangą kurorto savivaldybė kreipėsi į visas šalies savivaldybes. Susidomėjimas planuojama socialine akcija buvo didžiulis – pasinaudoti galimybe parodyti mažiesiems Baltiją panoro net 42 savivaldybės, tad liepos 30-31 dienomis Palanga sulauks kone 400 svečių – vaikų grupių bei juos lydinčių suaugusiųjų.

Mažiesiems Palanga pasiūlys ne tik nemokamą apgyvendinimą ir maitinimą – parengta itin turininga pramoginė programa. Tad kitą savaitgalį keli šimtai mažųjų, lydimi juos prižiūrinčių suaugusiųjų, Palangoje ne tik pirmą kartą pamatys jūrą, bet ir dalyvaus specialiai jiems rengiamose pramogose: kartu su animatoriais linksminsis muilo burbulų alėja tapsiančioje Meilės alėjoje, leis į orą balionus su savo svajonėmis, padedami žinomo skulptoriaus Andriaus Petkaus pajūryje statys savo svajonių pilį, apsilankys cirke, sportuos bei kitaip aktyviai ir smagiai leis laiką didžiausiame šalies kurorte.

Kurorto savivaldybės inicijuota akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ gražiam tikslui subūrė ir vietos bendruomenę – sužinoję apie šią iniciatyvą, prie akcijos panoro prisijungti ir vietos verslininkai (UAB „Timotis“, sveikatos centras „Energetikas“, restoranas „De Cuba“, norą prisijungti prie akcijos pareiškė ir kiti Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos nariai), socialinės bei ugdymo įstaigos (Palangos Vlado Jurgučio bei „Baltijos“ pagrindinės mokyklos, Palangos senoji gimnazija, Stasio Vainiūno meno mokykla, Palangos sanatorinė mokykla, Palangos miesto socialinių paslaugų centras), UAB „Palangos komunalinis ūkis“. Vaikams rengiamą įspūdžių kupiną programą savo indėliu praturtino Palangos kultūros ir jaunimo centras, Palangos parapijos klebonas Marius Venskus, tarptautinio cirko festivalio Palangoje "Stebuklų šalis" organizatoriai, Palangos botanikos parko darbuotojai, aktyvus, savanorystės idėjas propaguojantis kurorto jaunimas, nemokamas sporto pramogas dovanoja Kęstučio Navicko badmintono akademija bei futbolo klubas „Gintaras“.
Kad pramogos pajūryje būtų saugios, paplūdimyje ypatingą dėmesį mažiesiems skirs pajūrio gelbėtojai – Palangos miesto vandens motociklininkų klubas, prie akcijos noriai prisijungė ir saugos tarnyba „Argus“.

„Palangiškiai džiaugiasi galėdami sunkiau gyvenančių Lietuvos šeimų vaikams parodyti jūrą ir padovanoti įspūdžių kupiną savaitgalį. Tikimės, kad Palangoje praleistas laikas ne tik praturtins mažųjų kurorto svečių kasdienybę, išplės akiratį, bet ir padovanos vaikams didelę porciją džiaugsmo, kuriuo jie dalinsis su namuose likusiais artimaisiais bei draugais“, – sakė kurorto meras Š. Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)