Šį rytą Palangos tiltą papuošė Lietuvos ir Baltarusijos istorinės vėliavos. Tai palangiškių solidarumo su kaimynais, kovojančiais už demokratiją, ženklas.

Tačiau retas kuris šiandien besiilsintis prie jūros susimąsto apie politiką. Retas kuris prisimena ir Žolinių atlaidus. Saulėtas oras, rami ir šilta jūra bei minios žmonių atpalaiduojančiai nuteikia atostogaujančiuosius, kurie tiesiog mėgaujasi paskutiniaisiais šios vasaros saulės spinduliais.
Retas kuris susimąsto ir apie kokį nors atsargumą ar socialinės distancijos laikymąsi.

„Mes manome, kad tas „koronos“ pavojus šiek tiek perdėtas. Tai mano nuomonė“, – paklaustas „Delfi“ atsakė su žmona pliaže besikaitinantis kaunietis.

Jis teigė poilsį Palangoje besirenkantis kiekvienais metais ir jo nebaido nei kainos, nei žmonių gausa. „Normalios tos kainos. Juk čia kurortas, ne koks vidurio Lietuvos miestelis“, – savo įspūdžiais dalijosi vyriškis.

Panašaus požiūrio į kurortą laikėsi ir kita kauniečių pora.

„Perskaitę praėjusio savaitgalio „Delfi“ reportažą ir pamatę sausakimšą paplūdimį iš pradžių išsigandome. Atostogas planavome iš anksto, todėl nieko pakeisti nebegalėjome. Pamanėme, ar išvis rasime vietą užtiesalui pasikloti? Bet kai atvažiavome, supratome, kad pliažuose vietos visiems užteks“, – savo įspūdžiais dalijosi kauniečių pora.

Kauniečiai pasakojo, kad juos Palangoje viskas tenkina. Kainos nė kiek nebaugina. „Maisto nusiperkame ir toje pačioje „Mašimoje“, ir „Lidle“. Ir į turgelį nueiname. Ten kainos tokios pačios, kaip ir bet kuriame Lietuvos turguje. Vakar mūsų trijų asmenų šeima pietavome kavinėje. Sumokėjome apie 50 eurų. Ar tai daug? Kaip kurortui, tai kainos visiškai normalios“, – kalbėjo kaunietis.

Paklaustas, ar gavo kokį nors nurodymą dėl poilsiautojų saugumo ir prevencijos dėl Covid-19, Palangos skęstančių gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas prisipažino, kad reguliariai per garsiakalbį perspėjama apie galimą pavojų ir rekomendacijas laikytis saugaus atstumo. „Bet ar kas nors laikosi tų perspėjimų? Mes to nekontroliuojame. Svarbiausia, kad niekas nenuskęstų“, – aiškino J. Pirožnikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (371)