„Mes stengiamės būti optimistais, bus blogiau, bus geriau, bet viskas susitvarkys. Na, orai šiltėja, lauke šilta, Palangoje yra ką veikti, ne tik paplūdimyje gulėti: pasivaikščioti prie jūros, su dviračiais pasivažinėti“, - kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas ir kavinės „Sporto lizdas“ vadovas Darius Miklovas.

Jis tikina, kad tokiu oru, kai saulė nekaitina, o yra debesų ar kartais lyja lietus, yra net sveikiau būti prie jūros. Deja, ne visi turistai taip galvoja, todėl rekordinių žmonių srautų dar neužfiksuota.

„Ši vasara turistų srautais stebina, bet ką darysi. Manau, išgyvensime visi šią vasarą, aišku, atostogauti nelabai kas važiuoja rugsėjį-spalį, bet gal rudenį orai bus geresni – sunku pasakyti. Gal kitais metais bus dvigubai geriau, mes gyvenam optimistiškai“, - sakė D. Miklovas.

Paklaustas, kada paskutinį kartą buvo tokia vėsi vasara, ypatingai liepos mėnuo, verslininkas sako, kad kolegos prisimena prieš dešimtmetį buvusį nelabai vykusį sezoną.

Darius Miklovas
„Panaši vasara yra buvusi, bet tokios įdomios kaip ši mes dar neturėjome, - apibendrino jis. - Vasaros sezonas verslui yra svarbus, visi suvažiuoja, nori užsidirbti, padidinti metinį pajamų vidurkį. Sėkminga vasara žmonėms palengvina gyvenimą kitais sezonais.“

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ laikinai direktoriaus pareigas einanti Eglė Baltranaitė sako, kad Neringa, galinti priimti nedaug turistų, laikosi gerai, tiesa, dabar kažkiek laisvų vietų yra.

„Bet kitą savaitę ar kitą savaitgalį su vietomis yra problemų, jei kas ieško, kur apsistoti, nes prasidės Kuršių marių regata ir džiazo festivalis. Galbūt savaitgaliais, kai atvyksta žmonės ir pamato, kad subjurs orai, vieni kiti patrumpina planuotą poilsį, bet tai – vienetiniai atvejai“, - teigė ji.

Tačiau pašnekovė sako, kad gerų orų, žinoma, norisi visiems.

Neringa
„Dėl orų visi mes labai jautriai reaguojame ir skaičiuojame, kad vasaros buvo vos kelios dienos. Bet mes esame pripratę, kad Lietuvos pajūryje orai ne visada džiugina, kelis kartus per dieną jie spėja pasikeisti, bet mūsų poilsiautojai visą laiką pasiruošę, turi megztinių. O ir parduotuvių turime įvairių ištikus nelaimei“, - šmaikštavo E. Baltranaitė.

Kada paskutinį kartą fiksuota vėsesnė liepa E. Baltranaitė neįvardijo, tik priminė, kad pastaraisiais metais liepos mėnesiais buvo labai geri orai.

„Pastaruosius dvejus metus buvo lietingos naktys ir labai šiltos dienos, tad jau senokai buvo vėsesnė liepa, - kalbėjo ji. - Bet pas mus buvo atvykę svečių iš Belgijos, kurie organizuoja keliones grupėms, jie labai pasidžiaugė poilsiu, gamta ir ramybe, kuri žmonėms iš didelių miestų viską atperka. Jie net nepastebėjo, kad mes su megztiniais vaikštome, o tai - netipiška ir nebūdinga.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)