Beje, apie šią vietą galvojau ir anksčiau – kiekvieną kartą vaikštinėjant Danės pakrante nosį vis pasiekdavo malonus maisto aromatas, o prie užeigos Žvejų gatvėje lūkuriuodavo automobilių, motociklų, pavienių praeivių eilės. Ir nors su žmona Modesta nesame greito maisto gerbėjai, vis knietėjo išbandyti – na,kad jau tokios eilės čia žiemą-vasarą.

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Iš pažiūros apleistoje, nuo sovietmečio likusio administracinio pastato vietoje yra įsikūręs „Salsa Duo-Bistro“.

Tai – panini sumuštinių restoranas, esantis Klaipėdos miesto širdyje – pačiame senamiestyje, Danės upės krantinėje. Eidami kruizinių laivų terminalo link stabtelėjome prie bistro – čia jau stovėjo išsirikiavę trys motociklai, netoliese lūkuriavo keletas automobilių, o užeigos viduje – pilna lanktytojų. Už baro plušo trys merginos – viena priėminėjo užsakymus, kitos dvi sukosi ruošdamos sumuštinius ir kitus klientų užsakytus patiekalus. Ir tai buvo paprastas, niekuo neišsiskiriantis birželio ketvirtadienis, apie 21:30 val. vakaro.

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Užsukome vidun užsisakyti maisto išsinešti. Interjeras čia – paprastas, bet nukeliantis į kažkokią tarsi pietietišką – gal ispanišką, gal meksikietišką – atmosferą. Bet tai tik pirmas įspūdis. Bistro vidus toks, koks ir meniu – paprastas ir didelių lūkesčių nekeliantis „greitojo“ maisto tipas. Tačiau lankytojų kiekis ir laukiančiųjų eilė žadėjo, kad kažkas čia bus.

Kad ilgai neužtruktume eilėje ir kuo greičiau gautume maisto išsinešti, užsisakėme du paprastus panini sumuštinius ir limonado. Vieną BBQ sumuštinį su šonkauliukų mėsa, kitą – sumuštinį su šonine. Tiek vienas, tiek kitas kainuoja 4,70 euro. Limonadas – 1,50, pakuotė maistui išsinešti – 30 centų. Iš viso – 11,20 euro.

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Mergina prie kasos, priėmusi užsakymą, perspėjo, kad sumuštinių teks palaukti apie pusvalandį. Nes užsakymų – galybė. Mums tinka, nes kol ruoš sumuštinius – pasivaikščiosime.

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Taip ir padarėme. Po pusvalandžio grįžę prie bistro pasiteiravome, ar sumuštiniai jau paruošti. Deja, dar ne. Užsakymas, kaip nurodyta kvite, priimtas 22:09. Bet ilgai laukę, dar palauksime. Vėl išėjome į lauką pasivaikščioti.

Laikrodis rodė 22:55 ir – pagaliau – sumuštiniai mūsų rankose!

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Per tą laiką automobilių stovėjimo aištelėje atsirado dar daugiau lūkuriuojančių ir užkandinės duris varstančių išalkusių klientų, o viduje – dešimtys žmonių eilėse.

Pasiėmėme savo sumuštinius, supakuotus į kartono dėžutes popieriniame maišelyje. Įsitaisę ant medinių suolų prie stalo lauko terasoje pravėrėme dėžutes, kuriose – mūsų ilgai laukti sumuštiniai.

O jų viduje – stori, pilni mėsos, kvapnūs, su traškia paskrudinta duonele, sumuštiniai. (Žinoma, vakaro prietema ir lauko lempa virš galvos – ne pats geriausias metas fotografuoti maistą). Mėsa juose – minkšta, labai tikėtina, kad ilgai troškinta žemoje temperatūroje, ne per sausa, bet ir ne per drėgna, daržovių ir mėsos sanktykis – puikus. Prieskoniai parinkti gerai, neužgožiantys mėsos, BBQ, traškios šoninės skonių.

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Sukirtome sumuštinius pasigardžiuodami, o prie jų šauniai tiko kaktusų (vėl pietietiško) skonio limonadas. Taip, nieko sveikuoliško, bet retkarčiais galima sau leisti ir nuodėmingo maisto. Tačiau dabar supratome, kodėl čia eilės tokios ilgos ir kodėl žmonės čia eina valgyti – kaina nesikandžioja, kokybė gera.

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Sumuštiniai, nors ir neatrodo patys didžiausi, tačiau jų tikrai užteko improvizuotai vakarienei po atviru dangumi prie Danės.

Žinoma, kito patiekalo pasirinkimas gal būtų buvęs ne toks sėkmingas, tad reikės patikrinti kokybę dar kartą. Tačiau pirmas blynas – neprisvilęs.

Pasidomėjus, kokius įvertinimus klientai suteikia šiai vietai internete, nuostabos nelieka – 4,1 iš 5 žvaigždučių, o pačių įvertinimų – daugiau nei 900. Atsiliepimai – puikūs ir „į vienus vartus“. Maisto pristatymo į namus programėlėje „Wolt“ ši vieta įvertinta 9 iš 10 balų (500 įvertinimų).

Užkandinė Salsa Duo Klaipėdoje. Š. Meškio nuotr.

Pasiteiravau savo draugų ir pažįstamų iš uostamiesčio, ar jie žino šį bistro. Pasirodo, tai jiems labai gerai žinoma vieta – vieni atvažiuoja čia sumuštinių, kiti užsisako maisto į namus ar net užkandžių šventėms, kai reikia maisto didesniam kiekiui žmonių.

Tad jei į Klaipėda atvykote pasisvečiuoti, verta išbandyti. Žinoma, jei esate tokio „greito“ maisto mėgėjai – sumuštinių, panini, tortilijų, vištienos sparnelių ir pan.

„Greito“ – ne veltui kabutėse. Nes nieko greito čia nerasite – paprasčiausio sumuštinio gali tekti laukti kone valandą. Jei tik turite kantrybės tiek lauti paprastų dviejų sumuštinių.
O jei užsisakysite ko nors daugiau, gali praeiti noras valgyti, nes spėsite nueiti pavalgyti kur nors kitus.

Net geriausiame Lietuvos restorane „Džiaugsmas“, kuriame patiekiami pasaulinio lygio kulinariniai šedervrai, patiekalo laukti valandos nereikia – daugiausia 20 minučių.

Tad griežta pastaba skrieja „Salsa Duo-Bistro“ savininkams – čia būtina pasamdyti daugiau darbuotojų, kurie spėtų aptarnautį didelį klientų būrį ir galėtų šiek tiek greičiau, nei per valandą paruošti tuos du nuostabius, rankų darbo sumuštinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)