Garsusis atletas kartu su iš Čekijos atvyksiančia „Skraidančių bulių“ komanda tautiečiams žada surengti nepakartojamą šou, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Penktadienį (liepos 6 d.) apie 19 val. ties Palangos tiltu vyksiančiame oro akrobatų šou dalyvausiantys „The Flying Bulls“ lėktuvai pakils iš Klaipėdos. Žiūrovams bus pademonstruotos net 38 akrobatinės figūros, pilotai nuskris apie 70 kilometrų. Renginys nemokamas.

1991 m. Andalūzijos regione (Ispanija) gimęs Dani Roman yra vadinamas naujuoju parašiutizmo princu. Jo ore atliekami triukai nepalieka abejingų visame pasaulyje.

„Po pirmojo savo šuolio pajutau, kad noriu dar ir dar ir dar kartą tai pakartoti“, – savo pirmuosius žingsnius parašiutizme prisimena D. Roman. 2009 m. profesionalią karjerą pradėjęs atletas pradžioje dirbo parašiutizmo centre Madride, kur įgijo reikiamos skraidymo patirties ir tapo šuolių su parašiutu instruktoriumi.

Vis labiau šuolius su uždelstu parašiuto išskleidimu mėgstantis D. Roman buvo pradėtas kviesti į geriausias šuolininkų komandas, su kuriomis pasiekė įspūdingų rezultatų. Jam priklauso 2014 m. Dubajuje pasiektas šuolių uždarose patalpose pasaulio rekordas; 2015 m. Čekijoje vykusiame Pasaulio čempionate jis užėmė 1-ą vietą, o 2016 m. laimėjo aukso medalį ketvertų šuolių kategorijoje. D. Roman priklauso ir 2015 m. grupinių šuolių pasaulio rekordas, kurį atletas pasiekė kartu su dar 163 parašiutininkais.

Pastaruosius dvejus metus D. Roman be pertraukos keliauja po visą pasaulį, kur savo neįtikėtino grožio šuoliais džiugina Norvegijos, Čekijos, Havajų ir daugelio kitų šalių parašiutizmo entuziastus. Asmeninio gyvenimo detalėmis nemėgstantis dalintis atletas draugauja su jo širdį užkariavusia gražuole norvege Kathrine Helland. D. Roman neslepia, kad mėgiamiausias jo maistas yra sušis. Šuolių su parašiutu čempionas laisvalaikiu mėgsta banglenčių ir kalnų dviračių sportą, o žiūrėdamas TV renkasi serialus „Breaking Bad“ ir „Dexter“.

Penktadienį (liepos 6 d.) Palangos gyventojus ir miesto svečius džiuginantį neeilinį renginį D. Roman surengs kartu su oro akrobatų komanda „The Flying Bulls“. Į Lietuvą po pasaulį keliaujanti ir sudėtingais akrobatiniais triukais stebinanti „Red Bull“ pilotų komanda atvyksta iš Čekijos.

„Skraidantys buliai“ – Stanislav Čejka, Jan Rudzinskyj, Miroslav Krejčí ir Jan Tvrdík. Nors pilotų amžius įvairus – jauniausiam tėra 33 metai, o vyriausiam net 62, – visi jie pasižymi nepriekaištingais įgūdžiais.
Visi pilotai skris galingais ir ypač gerai vertinamais lėktuvais „XA 42”, kurie leidžia itin tiksliai atlikti įspūdingus viražus. „XA 42” yra vienas greičiausių ir galingiausių akrobatinio skraidymo lėktuvų pasaulyje. Jis turi 315 arklio galių ir nesunkiai pasiekia 415 kilometrų per valandą greitį. Nedidelis, tik 6,7 m ilgio ir 7,5 m pločio lėktuvas yra itin manevringas, o jo perkrovos riba atliekant triukus gali siekti iki 10 G.

Pilotavimo naujokams tokios didelės perkrovos gali būti sunkiai pakeliamos, mat paprastas žmogus gali prarasti sąmonę ir esant 4 G perkrovai, tačiau patyrusiems pilotams tai leidžia itin staigiai keisti skrydžio kryptį bei atlikti sudėtingus triukus.

Liepos 6 d. „The Flying Bulls“ komanda pakils į orą Klaipėdoje ir pasuks link Palangos. Mieste prie tilto į jūrą susirinkusi minia galės stebėti, kaip iš pietų pusės atskridę akrobatai pradės savo šou, atliks kvapą gniaužiančius triukus ir viską užbaigę pasuks atgal. Nors paties šou trukmė tik 15 minučių, bus atliktos net 38 akrobatinės figūros, o pilotai nuskris daugiau nei 70 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją