Šeštadienį ir sekmadienį numatomas didesnis nei 30 laipsnių karštis. Tačiau būtent sekmadienį sulauksime pokyčių: daugelyje rajonų dangus apniuks, pasipils lietus ir žaibai.

Ketvirtadienį mus pasieks karščio banga. Įdienojus vietomis danguje supsis nedideli debesys, numatomas nepastovios krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, vyraus giedras dangus. Bus apie 15–20 laipsnių šilumos. Dieną saulę protarpiais pridengs debesys, oras įkais iki 25–27 laipsnių. Šiauliuose bus giedra. Naktį ir ryte termometrai fiksuos 13–18 laipsnių. Įdienojus temperatūra kils iki 24–26 laipsnių. Pajūryje naktis bus apniukusi, vyraus 14 laipsnių temperatūra. Rytas išauš giedras, bus apie 18 laipsnių šilumos. Dienos metu saulės spinduliai orą sušildys iki 20–22 laipsnių.

Penktadienį
pūs silpnas pietų vėjas. Šalyje bus giedra ir ypač karšta. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, temperatūra svyruos nuo 16 iki 22 laipsnių. Įdienojus svilins saulė, bus apie 27–29 laipsnius karščio. Šiauliuose debesuotumo tikimybė maža, tad visos paros metu numatomas skaidrus dangus. Naktį ir ryte bus apie 17–20, dieną apie 27–29 laipsnius karščio. Pajūryje pūs kiek gaivesnis vėjas, bus giedra. Nakties ir ryto metu termometrai fiksuos 18–20, įdienojus 24–25 laipsnius šilumos.

Šeštadienį karštis bus dar stipresnis. Nedidelė paguoda – sustiprės pietų krypties vėjas, tad jis bent kiek atgaivins. Vilniaus ir Kauno apylinkėse nebus nei debesėlio. Nakties ir ryto metu vyraus 19–24, dieną 30 laipsnių karštis. Šiauliuose dangus taip pat bus giedras. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos 19–22, įdienojus 28–30 laipsnių. Pajūryje, naktį ir ryte, bus apie 20, dieną apie 26 laipsnius šilumos.

Sekmadienį
šalyje bus labai tvanku, o temperatūra perkops 30 laipsnių. Įdienojus danguje pradės augti debesys, numatomas lietus ir perkūnija. Vilniuje ir Kaune pirmoji paros pusė bus giedra. Temperatūra svyruos tarp 22–25 laipsnių. Dienos metu atplauks debesys, pradės lyti. Oras šils iki 31 laipsnio. Šiauliuose, naktį ir ryte, bus apie 20–24 laipsnius šilumos. Įdienojus dangus apsiniauks, numatomi krituliai. Temperatūra sieks 29 laipsnius. Pajūryje debesys pasirodys jau naktį ir dangumi keliaus visą parą. Auštant pradės lynoti, o gausiausias lietus prapliups dieną. Bus apie 21–23 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančią savaitę galėsime atsipūsti nuo alinančių karščių. Temperatūra smuktels žemyn, o gūsingas vėjas kasdien dangumi gins debesis.