DELFI kalbinti prekybinių palapinių darbuotojai tikino, kad vakarais į jas pradeda plūsti žmonės, kuriems linksmybių J. Basanavičiaus g. nebeužtenka.

Įvardijo populiariausius pirkinius

Bene arčiausiai Palangos tilto esančioje kavinėje maisto nedaug. Meniu vyrauja gaivieji ir alkoholiniai gėrimai.

„Čeburekas su mėsa – 2 eurai, kibinas „Premium“ – 1,50 euro, kepta duona indelyje – 2 eurai, kepta duona su sūriu ir česnaku – 3 eurai“, – dėstoma meniu.

Jame kartu nurodoma, kad užsisakyti galima ir karštų sumuštinių (2,50-3 eurai), sriubos (0,80-2,50 eurai), picų (4-5 eurai), skrudintų bulvyčių (2,50 eurai) su dešrelėmis (4 eurai).

Su DELFI kalbėjusios palapinėje dirbančios merginos prasitarė, kad bene populiariausi poilsiautojų pirkiniai – čeburekai ir alus.

Kaunas prieš Palangą, 5 prieš 5

Dirbti čia jos pasakojo sugrįžtančios jau ketvirtąjį sezoną. Tiesa, merginos neslėpė, kad darbas – ne visuomet malonus.

„Problemų kelia jaunimas, kuris savaitgaliais ateina iš klubų, kurie pasitūsinti varo. Vasarą bent 3-4 atvejai nemalonūs įvykiai būna. Muštynės, panašiai. Pernai buvo, Kaunas prieš Palangą kapojosi, gal 5 prieš 5. Palanga pagalbą po to kvietė“, – juokėsi viena pardavėjų.

Savo ruožtu kita pridūrė tą naktį kaip tik dirbusi, tad konfliktą mačiusi savomis akimis. Vėliau merginai dėl to net teko liudyti teisme.

„Kauniečiai laimėjo, palangiškiai patys prikibo ir patys vėliau bėgo“, – aiškino ji.

Merginų teigimu, svaidytis kumščiais itin pamėgę būtent lietuviai. Užsieniečiai į konfliktus dažniausiai nesileidžia.

Sezoną atidarė anksti, bet greitai pasigailėjo

Darbuotojos pasakojo, kad dirbti pajūryje pradėjo dar gegužės pabaigoje. Paskutinės dvi šio mėnesio savaitės, įvertino jos, kalbant ir apie orą, ir apie klientus, buvo geresnės nei kone visas birželis.

„Pernai rugpjūčio mėnuo buvo geriausias. Šiemet gegužė buvo labai gera, paskutinės dvi savaitės, bet vasara oficialiai prasidėjo ir viskas baigėsi“, – apgailestavo jos.

Palapinės darbuotojos juokavo, kad tai, matyt, pastebi ir kiti prekybininkai. Pavyzdžiui, jos aiškino šiemet temačiusios tik vieną čeburekų prekeivį.

Užsuka šeimos ir ištroškę jaunuoliai

Tuo metu gretimoje palapinėje dirbanti mergina DELFI pasakojo, kad poilsiautojai pas ją dažniausiai užsuka pasimėgauti greituoju maistu. Ypač pamėgę jie dešrainius (3 eurai) ir kebabus (3-4 eurai).

„Kainas labai gerai vertina, tikrai nesiskundžia. Dar sako, kad pigiau nei J. Basanavičiaus g. Jei ten šeima pavalgo už 50 eurų, tai čia užtenka 20 eurų“, – aiškino mergina.

Jos teigimu, dažniausiai šioje palapinėje ir lankosi šeimos arba jaunuoliai, kurie įsigiję lengvųjų alkoholinių gėrimų patraukia į kopas, nors gerti viešoje vietoje ir draudžia Lietuvos įstatymai.

Butelis šampano – nuo 15 iki 65 eurų

Ankstesnėmis vasaromis ji pasakojo taip pat dirbusi Palangoje, tačiau ne paplūdimio kavinėse, tad šios pareigos jai naujos.

„Labiausiai, aišku, alų perka. Šampanas pas mus kainuoja 2 eurus už taurę. Jei perka butelį, paskaičiuokite, 15 eurų maždaug“, – pasakojo ji.

Prekystalyje matyti išdėlioti ir prabangaus šampano buteliai. Pastarojo butelis kainuoja net keturis kartus brangiau – 65 eurus.

Už šampano butelį – 999 eurai

Jei tai atrodo brangu, žandikaulis gali ir atvipti užsukus į „Mojo Lounge“ paplūdimio barą. Brangiausias gėrimas čia – butelis prabangaus šampano, tiesa, net 6 litrų. Jis kainuoja 999 eurus.

Tuo metu kiti alkoholiniai gėrimai – kur kas pigesni. Nealkoholiniai gėrimai kainuoja maždaug 1,5 eurus, kava – 2 eurus. Maisto šiame bare nėra daug. Parduodami tik blynai su įvairiais įdarais. Jų kaina – nuo 2,5 iki 3 eurų.

Tiesa, baro vadove prisistačiusi moteris kalbėti su žurnalistais savo darbuotojams neleido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)