Čia ir toliau nuomojami paspirtukai, elektriniai dviračiai ir kitos elektra varomos transporto priemonės, o draudimai jais važinėti galioja tik tam tikrose vietose. „Patys matote, kalbos, kad esą Nidoje yra uždrausti elektriniai paspirtukai ir kitos elektra varomos transporto priemonės – nėra tikslios. Juk Nida nėra vien tik Kuršių marių pakrantė – čia važinėti paspirtukais ir elektriniais dviračiais erdvės tikrai pakanka. Juk iki jūros yra nemažas atstumas, tad ne visi nori eiti pėsčiomis. Taip pat ne visi per atostogas ryžtasi minti dviračių pedalus į gana statų kalną, tad renkasi elektrines transporto priemones. Paspirtukas ar elektrinis dviratis – puiki alternatyva. Juk tai - ekologiška transporto priemonė. Juk žmones ir turime skatinti važinėtis ne orą teršiančiais automobiliais, o ekologiškomis elektra varomomis transporto priemonėmis“, – sakė dviračius, elektrinius paspirtukus ir kitas įvairias elektra varomas transporto priemones Naglių gatvėje, šalia garsiojo Nidos baro „Kaštonas“, nuomojantys verslininkai.

Jie pripažino, kad po žiniasklaidoje kai kurių politikų ištartų frazių apie draudimus, poilsiautojai į elektra varomų transporto priemonių nuomotojus ėmė žiūrėti skresai ir priėję laido įvairias replikas.

„Esą, ką jūs čia nuomojate nelegaliai, pranešime policijai ir panašiai. Prisiklauso žinių, neįsigilina į situaciją ir mus atakuoja. Bet tiesa yra kitokia: nuomoti elektrinius paspirtukus ir kitas elektra varomas transporto priemones uždrausta tik Savivaldybei priklausančiose viešose erdvėse, o nuosavuose sklypuose tokio draudimo nėra. Mes viską darome legaliai ir teisėtai, sąžiningai mokame mokesčius ir esame tik už ekologiškas transporto priemones“, – pabrėžė verslininkas Nerijus.

Kokia paspirtukų nuomos kaina?

Pasivaikščiojus po Nidą, dviračių ir paspirtukų nuomotojų galima išvysti ir daugiau.

Pasivažinėjimas valanda dviračiu čia kainuoja 4 eurai, elektriniais paspirtukais – 10 eurų. Visos dienos kaina dviračių – 12 eurų, elektrinių paspirtukų – 30 eurų.

Taip pat nuomojami ir elektriniai riedžiai, dviračiai bei triračiai elektriniai motoroleriai. Jų valandos kaina jau prasideda nuo 15–20 eurų.

„Poilsiautojai yra pamėgę elektra varomas transporto priemones. Neretas poilsiautojas į Nidą atsiveža ir savo elektra varomas transporto priemones, tačiau po gandų apie draudimus iš kai kurių verslininkų jau girdėjau, kad net artimi draugai atšaukia rezervuotas apgyvendinimo vietas. Vieno vilniečio pasakymas buvo toks: „Ko aš ten važiuosiu į tą Nidą, jei negaliu atsivežti savo ekologiškos transporto priemonės – elektrinio dviračio, kuris kainuoja daugiau, nei kai kurių automobilis – 6 000 eurų. Geriau pasirinksiu kitą Lietuvos kurortą“. Tada mes turime aiškinti ir įtikinti, kad žinios apie draudimus nėra tikslios, kad uždrausta važinėti tik palei Kuršių marių pakrantę ir panašiai, o ne visoje Nidoje. Taip ir dirbame, edukuojame žmones“, – sakė verslininkai.

Nidos verslininkai pripažįsta, kad nuvilnijusi žinia apie draudimus pakenkė jų uždarbio veiklai: „Kai kurie žmonės viena ausimi kažką girdėjo, išsigando ir bijo nuomotis. Prie kiekvieno žmogaus gi neprieisi ir nepaaiškinsi, kad Nidoje yra daug vietų, kur galima važinėtis elektriniais paspirtukais ir dviračiais“, – kalbėjo elektra varomų transporto priemonių nuomotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)